Най-подходящото време за самолетни билети

Самолетни билети на ниски цени

След като скорошно проучване на комисията на потребителите Which? показа, че има по-голяма вероятност да намерите евтини самолетни билети, ако са за периода в началото на седмицата, то излезе и още едно такова, според което това зависи и от часа ви на отпътуване. Естествено, основният фактор все пак си остава авиокомпанията, с която изберете да летите, но и останалите фактори съвсем не са за пренебрегване в случай, че планирате пътуване.Най-изгодните полети са с часове за излитане преди 7 сутринта. Повечето хора считат тези полети за неудобни, тъй като приготовлението за тях включва или неспане, или прекалено ранно ставане, и избират да не пътуват с тях. Това, обаче, може да се окаже бонус за вас, ако приоритет ви е спестяването на пари от самото пътуване. Сред авиокомпаниите, предлагащи най-евтини самолетни билети за тази часова граница, са easyJet и British Airways.

Внимавайте при избора си с последните, тъй като сумите, които искат от пътниците, се повишават след 6:00 ч. Те остават сравнително високи до 11 на обяд, когато отново започват да поевтиняват. Следобедното време също е изключително подходящо за намиране на евтини полети, тъй като това е периодът, в който повечето хора са на работа, и също не им е удобно да пътуват.

Затова и за вас ще е най-добре да стиснете зъби и да пропуснете една вечер здрав сън или да добавите още ден към отпуската си, стига да искате да намерите достатъчно изгодни самолетни билети.

Имайте предвид и че най-изгодните дни за пътуване са именно в началото на седмицата, когато също има по-малък трафик от хора.

С малко по-добро планиране и разпределение на времето ще можете да изкарате финансово изгодна и приятна почивка, без кой знае какво усилие от ваша страна.

Извор (easyJet, British Airways и EftiniSamoletniBileti.info)

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (50 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)