Национален парк Хуаскаран

Бидейки подготвящи се за едно истинско приключение, наречено Древния Перу и околностите му, за Националния парк Хуаскаран ще Ви трябва солидна подготовка, ако мислите да се включите към някоя от групите, които го изкачват поне донякъде.

Имайки предвид завидната му височина от близо 7000 метра над морското равнище, не може да говорим за изкачване без да сте истински подготвени. Става дума за една екскурзия с гид, но на по-ниските подстъпи, колкото да усетите красотата от ходенето към този невероятно красив и привлекателен масив.

Удобните туристически обувки, екипировка, туристическа застраховка и издържливост са задължителни. Нерядко туристите обичат да отсядат в не толкова скъпите хотели с невероятна гледка, откриваща се към бившия ледник.

Масивът в горните си 2 000 метра е вечно заснежен, докато в долните си части би могъл да бъде обходен и от не толкова опитни туристи, но отново с известен опит.

Туристическите пътеки на Хуаскаран

Паркът от национално значение предлага нескромни по красота и дивност гледки, които се конкурират с Еверестовите. За обичания турист, запътил се из дебрите на парка, може да се открият чудесни места за разходка, отдих и почивка. Парка разполага с дълбоки дефилета, в които чуруликат буйни потоци и реки, чиито притоци служат за напояване на близките в съседство на парка села.

Не малък брой ледникови езера откриват панорами на ледени сълзи, които изглеждат също толкова удивително, колкото и ако погледнете нагоре към висините, към които са се запътили опитните алпинисти. Хуаскаран е известен и със своите животински представители, които намират уют в дебрите му. Такъв вид е очилатата мечка и вечната птица на Перу-кондорът.

Още от националните паркове на Перу

В противовес на високите и заснежени върхове на многохилядниците на Андите, има и няколко парка, които са по-общо достъпни за средния турист или не изискват специална подготовка, стига да не счетете за такава боравенето с мачете.

Навсякъде в джунглата то ще Ви бъде верен другар, тъй като с негова помощ най-лесно бихте си проправили път през гъстата растителност, която на места е доста упорита. Парка Ману е огромен и се простира на цели 1,5 милиона хектара гориста растителност, една част от която се издига на височина от над 4000 м. над морското равнище.

Парк Ману бие националния парк в Бразилия по брой на птичите представители, които го обитават. Тук тяхната популация по вид наброява над 800.

Разбира се, има и много други водни и сухоземни представители на животинския свят, които обаче не бихте искали да срещнете непременно или поне не ако не сте добре подготвени и на разстояние. страшно красиво животно на живо е ягуарът, който също може да бъде видян на територията на парка.

www.EvtiniAviokompanii.eu

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (43 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)