Бъдете внимателни и не се доверявайте лесно.

На всеки се е случвало поне веднъж в живота да се заключи извън или в дома си, да си счупи ключа в ключалката, да има технически проблем с вратата на колата или просто да си загуби ключовете.

Обикновено след това казваме „Човек се учи от грешките си” и се надяваме да ни е за последно.

Какво правим тогава? Ще ви кажа аз какво направих.

Преди 2 дни излезнахме с приятелката ми извън дома ни за малко. В момента в който вратата хлопна разбрахме че имаме ключ, но другият е останал отвътре в ключалката. След първата минута на объркване се сетих, че в телефона си имам номера на фирма за аварийна ключарска помощ. Звъннах и след около 10 мин пристигна ключарят на място. Легитимира се, погледна ключът и се захвана за работа.

Не му беше лесно но изпили ключът до степен, че да захапе пред съединителя на патрона. За наша радост и спокойствие след 15 минути отново бяхме в дома си. Благодарихме за бързата реакция, платихме и той си тръгна.

Позната история нали? До тук нищо ново.

Обаче 1 факт след случката ни накара да се замислим. При пристигането си ключарят се легитимира с лична и служебна карта, и отделно с карта удостоверяваща, че фирмата за която работи е член на „Съюза на ключарите в България”.

Ами ако използвайки паниката и притеснението ни, беше дошъл случаен или още по-лошото съвсем неслучаен човек. Как щяхме да разберем за кого работи, кой е той, ключар ли е или измамник, дали няма скрити намерения след като му поверяваме имуществото или колата си.
За това бих посъветвал всички с подобни проблеми. Дори автоключарят или ключарят да забрави да се легитимира, ВИНАГИ изисквайте лична и служебна карта. Основание за по-голямо доверие е ако фирмата за която работи ключарят, е член на сдружението на ключарите в България.

Успех и никога не си забравяйте ключовете на вратата отвътре. Това е най-сигурния път към вашето спокойствие и сигурност

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (42 votes)