Нестандартните избори за почивка

Забележителен избор е решението Ви да отидете в страната на сафарито и изключителната природа. Тук ще се озовете в автентичната Кения, която ще предложи на сетивата Ви повече от необходимото и очакваното за екскурзия от подобен вид.

Официалната валута

Бъдете подготвени с достатъчно валута, която да обмените. Тук официалната такава е кенийския шилинг.

Официален език

Не е необходимо да се притеснявате и задължително да се опирате на гид, тъй като освен официалният суахили, в Кения се говори широко и на английски език.

Транспорт

Противно на очакванията на редовния турист, който посещава за първи път страната, ще останете учудени, но инфраструктурата е доста добре уредена. По-добра е от тази на съседката Уганда. Все пак един от основните сектори, които страната развива с бързо растящ темп, освен селското стопанство, това е туризмът.

Подходящите месеци за почивка

Няма да сгрешите, ако дойдете по всяко време на годината, въпреки, че през април-май ще са Ви необходими със сигурност добър дъждобран и подходящи обувки, защото вали доста. Ако сте на сафари, може да развали снимките Ви, затова съобразете сезонът със закупуването на самолетните си билети отрано. Най-сухо е времето през месец февруари. Тогава нощните температури са около 25 градуса.

Градски туризъм

Най-известните и посещавани градове в Кения са Момбаса и Накуру. Накуру е на четвърто място по големина. Разполага се в централните територии на страната, недалеч от Найроби. Тук се намира невероятно живописното езеро Накуру, което е притегателна забележителност наред с очарованието на останалата природа наоколо. Ако сте на лов за езера, елате в Кисуму и ще видите и езерото Виктория. Струва си да обходите всичко в страната, така и така сте дошли чак дотук. Малка част от териториите на друго езеро се намират в Етиопия. То е дълго цели 240 км. и се нарича Туркана.

Планински туризъм

Великолепният връх Монт Кения се разполага на зашеметителна височина от 5199м. над морското равнище и е мечтана дестинация за по-опитните туристи, които идват да го изкачат. Необходими са тренировки и организирана местна група с гид, за да може да се направи изкачване, която е поетапно и отнема няколко дни за адаптация.

Планинската застраховка е задължителна, както и добрата екипировка и предишен опит. В противен случай може да опитате на някой от по-ниските точки, които в страната са над 20 на височина от 2000м. Гледките от върховете са повече от зашеметяващи, защото природата е специфична.

Първо, със своя тектонски вулканичен произход, второ с видовото си многообразие на флора и не на последно трето място-с богатството от животински представители, за които преди години тук са идвали, за да ловуват, а днес това забранено и се допускат само фотоапарати.

Къде другаде, ако не тук, ще видите носорози, чакали, жирафи и антилопи, наред с хипопотами, зебри и слонове! Заслужава си да отидете на нестандартна екскурзия, защото тя ще Ви върне у дома променени и с нов светоглед.

Източник: eftinibileti.info

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (91 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)