Общи алтернативни терапии за диабет

Диабетът е хронично състояние, което засяга милиони хора. Докато някои диабетици се нуждаят от инсулин, перорални лекарства или операция за управление на тяхното заболяване, други използват алтернативни терапии за лечение на инсулинова недостатъчност. Хранителните добавки са общо алтернативно лечение на диабета.

Алтернативната медицина е всъщност група от здравни практики извън традиционната медицина. Заедно със здравословните промени и тези в начина на живот, природните терапии могат да бъдат много ефективни за контролиране на симптомите на инсулинова недостатъчност. Пациентите, които използват алтернативни терапии, трябва да информират своите лекари. Това ще помогне за контролиране на състоянието.

При всички форми на диабет е нарушена способността на тялото да превръща храната в енергия. Организмът не произвежда достатъчно инсулин, което води до натрупването на захар в кръвта.

Много вещества, показват положителен ефект при лечение на диабет, включително антиоксиданти, минерали, билки и растителни продукти. Алфа-липоевата киселина, хром, омега-3 мастни киселини и полифеноли са само някои от добавките използвани за лечение на инсулинова недостатъчност. Някои проучвания показват, че кофеинът, канелата, лененото семе, жен-шен, клюкоманан, магнезий и др., също са ефективни при облекчаване на състоянието.

Омега-3 полиненаситени мастни киселини, могат да се набавят от риба и растителни масла, ядки и пшеничен зародиш. Известно е, че те предпазват от поява на сърдечно-съдови заболявания. Също така могат да понижат нивото на холестерола, триглицеридите и нивата на кръвната захар.

Полифенолите и антиоксидантите съдържащи се в черния шоколад и чая се счита, че предпазват от сърдечни заболявания. Ново изследване показва, че те могат да контролират инсулинова активност и нивото на кръвната захар. Някои диабетици използват зелен чай като алтернативна терапия.

Хората с каквато и да е форма на диабет трябва непрекъснато да контролират кръвната захар. Това може да стане с лекарства или инсулин. Въпреки това, не всички диабетици се нуждаят от медицинско лечение. За тези пациенти, болни от диабет тип 2, основните инструменти за контрол на състоянието са здравословното хранене, редовни физически упражнения и мониторинг на кръвната захар.

Хранителните добавки и други алтернативни лечения могат да помогнат на диабетиците за облекчаване на симптомите.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (47 votes)