Ограничен бюджет за реклама? Google Adwords са точно за вас!

ppc кампании

Google Pay Per Click (PPC) вероятно е най-популярната форма за реклама сред малките предприятия. Това от части се дължи на репутацията на Google, oт части на това, че позволява на собствениците на малък бизнес да контролират бюджета си за реклама. Има много начини, по които Google Adwords могат да помогнат на малкия бизнес.

Ключът към успешната реклама е да се предаде съобщение, което да достигне до максимален брой хора и все пак да запази разходите до минимум. PPC може би е един от най-лесните начин да генерирате трафик към собствения ви уебсайт.

Как се рекламира в Google?

Системата на Google за PPC може да донесе много дивиденти на вашия бизнес. Освен че вашият сайт ще стане по-известен и с повече трафик, това ще увеличи и приходите ви. Информация за тази система може да бъде намерена практически във всяко търсене. Голямото предимство е, че можете да контролирате разходите си за бюджет. Ефективността на тази реклама е гарантирана и трафикът във вашия сайт лесно може да бъде проверен.

С пускането на най-висока оферта за дадена ключова дума или фраза, можете да си осигурите много посещения, след като някой потребител заяви това в търсенето си.

Стъпките

От Google са се постарали да направят своята РРС услуга възможно най-проста. Трябва да си създадете акаунт, да изберете своите ключови думи и фрази, да напишете текста на своята реклама. След това трябва да предложите своята сума, която можете да платите за клик, както и максимума, който можете да отделите.

Можете да решите дали искате рекламата ви да излиза само при търсене в Google или в сайтовете, които са се съгласили да използват тази рекламна система. Естествено, можете да изберете и двата варианта. Компанията ви дава възможност и да таргетирате, и избирате в кои сайтове да се появи вашата реклама. След като извършите всички тези действия, следва Google да одобри вашата реклама. Все пак практиката показва, че процесът на одобрение и публикуване протича наистина много бързо.

Има много сайтове, които с радост биха приели рекламните ви банери, тъй като правенето на пари чрез Google AdSense се превърна в самостоятелен бизнес. Когато този сайт започне да показва вашата реклама и някой потребител кликне върху нея, част от пари, които плащате, отиват именно при собственика на сайта, благодарение на Google AdSense.

Помощ

Ако след всичко обяснено до тук все още нямате представа как да рекламирате чрез Google, не се притеснявайте. Те са заслужили името си на най-големия доставчик на информация в съвременния живот. Google предоставят информация на малки порции, която е лесна за разбиране. Ще получите пълен достъп до нея. След като си направите Google PPC акаунт. Все пак трябва да се направи уточнението, че Google Adwords работи малко по-различно от останалите РРС платформи.

Заключение

Рекламата PPC може да бъде много важна част от маркетинговата стратегия на малкия бизнес. Използвайки този начин на рекламиране, вие ще повишите трафика към сайта си, ще можете да регулирате сами бюджета, който можете да отделите за реклама. Не забравяте, че подобна кампания може да достигне до хиляди хора, а това ще се отрази положително на вашите печалби!

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (68 votes)
The following two tabs change content below.

dobringeorgiev

Добрин Георгиев е млад архитект с немалко опит зад гърба си, който се интересува от разнообразни теми и обича да пише по тях.