Онлайн маркетинг и уеб дизайн

В днешно време понятия като онлайн маркетинг и уеб дизайн станаха неизбежна част от ежедневието ни. Самия факт, че България е на едно от челните места в света по бързина на интернет връзката и масовото навлизане на социалните медии продължава с пълна сила, идва да покаже, че все повече бизнеси ще се стремят да достигнат до потребителите си чрез интернет.

За да направят това обаче едва ли е достатъчно просто да имат уебсайт. Времената, в които ангажирахме „племенника на шурей ми Гошо” да ни направи уеб сайт „защото много го бива с компютрите” безвъзвратно отминаха. Сега и днес имате нужда от качествен уеб дизайн, в противен случай едва ли ще изпълните целта си.

Комерсиален уеб сайт

Преди да започнете трябва да се запитате какво целите с това да имате уебсайт. Ако ви трябва визитка в интернет, можете да направите компромис с качеството и да изберете евтино и бързо решение. Ако обаче разчитате да продавате с чрез различни канали, редно е да имате цялостна стратегия за онлайн присъствие започваща от дизайна на сайта до популяризирането му в интернет. Добре е да се доверите на професионалисти, които освен техническото изпълнение са способни да съобразят онлайн стратегията с вашата бизнес стратегия – сезонност, целева аудитория и други.

Дигитална реклама

Онлайн рекламата е чудесен инструмент за достигане на на вашата аудитория. Нещо повече, тя позволява измерване до степен най-малка подробност в поведението на потребителите на сайта ви. По този начин решенията, които взимате ще бъдат базирани изцяло на факти и резултати, а не на догадки, както е при традиционната реклама. Също така разликата в бюджета със стандартната реклама е неизмерима. Съществуват варианти при които срещу например 100 лв месечно можете да достигнете до аудитория, която целенасочено търси вашите продукти в интернет. Това е доста по различно от това да гледаш билборд докато чакаш в задръстването нали?

Това са само някои от най-основните моменти, които трябва да вземете в предвид когато пристъпвате към изграждане на онлайн репутация. Не забравяйте, че във всеки бизнес има тънкости, които са достояние само на тези, които ежедневно се занимават с него. Не си позволявайте компромиси, защото те струват пари и време, а времето от своя страна също е пари.

FacebookTwitterLinkedIn
4.4/5 - (28 votes)