Защо се нуждаем от онлайн маркетинг?

SEO популяризацията или казано с други думи популяризация на сайт е способ, целящ да изтласка Вашия уеб сайт към началните позиции при търсене в Гугъл, Yahoo, Bing или подобни търсачки за сайтове.

Това е моето хоби от известно време и тук съм готов да Ви разкрия голяма част от тайните, които ще „манипулират“ търсещите машини да обичат точно Вашия уеб сайт, а не някой подобен.

Оптимизацията на Вашия сайт или онлайн магазин го прави по-лесно откриваем от Гугъл. А когато търсещите „паяци“ го покажат  на първите позиции, клиентите които го посещават се увеличават в пъти повече. Необикновената думичка SEO е взаимствана от английски – SEO (Search Engine Optimization), което в превод ще рече Оптимизация за търсещи машини. Тя е завладяла позиции като разговорна в нашата държава, затова и аз го употребявам. И за последно да се изясним, ако все още има нещо неясно – когато пиша за SEO имам в предвид: популяризацията на сайт, оптимизацията му, правенето му „известен“ за всички възможни търсачки и най-вече Гугъл – страницата, която Ви доведе на това място.

Доста вероятно е голяма част от Вас за първи път да срещат този термин, но това по никакъв начин не доказва, че SEO оптимизацията е нещо, което няма приложимост. Всеки клиент дори да си мисли, че не знае какво представлява SEO оптимизация се е сблъсквал с това всеки път когато е търсил нещо в мрежата . Всъщност, интуитивно всеки цъка върху малка част от най-добре класираните  уеб сайтове след неговото конкретно търсене.

И ако Ви се струва, че тези сайтове са класирани случайно – доста сте се заблудили. Тези, които разглеждате притежават най-добрата SEO оптимизация.

Ако смятате че е дошло времето да разширите настоящия си бизнес/занаят като покорите интернет пространството и намерите нови клиенти или съдружници от цял свят, а не само тези от съседните сгради, освен от изработването на качествен сайт ще имате нужда и от популяризирането му. Същото важи и ако започнете чисто нов бизнес в интернет, което в интерес на истината в последните години е много добър подход.Един сайт, дори и да предлага най-добрите цени за продуктите в нишата си ще бъде винаги незабелязан, ако не се вижда на първите позиции в търсачките.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (106 votes)