Опънатите тавани ограничават шума в големи помещения

Опънати тавани

Новата акустична система от опънати тавани е специално създадена, за да поглъща различни звуци и се използва при тавани или стени. Системата се състои от патентована микроперфорирана PVC мембрана, която може да се монтира самостоятелно или върху акустично ядро.Акустичният опънат таван представлява гъвкава PVC мембрана, която е отрязана и опъната върху PVC или алуминиев екструдиран профил с полуеластичен периметър, който е предварително прикачен към мембраната. Максималният размер на всяко парче е 23 м2 на 115 м2 в зависимост от избрания цвят и покритие. Акустичните опънати тавани осигуряват коефициент на намаление на шума от 0.5 до 1.0 – граници, които могат да бъдат постигнати в зависимост от избраното акустични ядро (ако има такова) и от вида на монтажната структура. Предлагат се специални уплътнители и пръстени за прикрепяне, при което трябва да се пробие мембраната, например при монтаж на осветление, отдушници, датчици за пушек или пръскачки. Инсталирането на всички тези системи се прави след монтажа на опънатия таван.

Акустичните опънати тавани са широко използвани в редица големи и известни сгради в САЩ, като например Олимпийския клуб в Сан Франсиско, зоологическата градина и спортната зала в Енгълууд, Ню Йорк и магазините на Apple на различни места в страната.

Години наред опънатите тавани предлагат напредничави технически решения на архитекти, дизайнери и хора, които се занимават с осветление и акустика. Опънатите тавани от PVC са създадени в Швеция преди около 30 години като решение на проблем, свързан с повреден съществуващ таван, и те са идеално решение в подобни ситуации. Но през годините технологията на опънатите тавани се е развивала и подобрявала, така че днес те притежават редица технически и естетически предимства, които ги превръщат в перфектен избор, а възможностите за приложението им са практически безкрайни.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (73 votes)
The following two tabs change content below.
eSale.bg е рекламна агенция, изградена от професионалисти в областта на интернет маркетинга, PR и рекламата и като такава тя приветства всеки един нов рекламодател, търговец, афилиейт или уебмастър. Успехът на компанията е изцяло обвързан с успеха на нейните партньори и клиенти.