Опции за презареждане на „дефектирали“ лаптоп батерии

Все повече се увеличава броят на хората предпочитащи лаптопите, заради тяхната мобилност. Дефектиралата батерия може да бъде доста сериозен повод за притеснение за любителите на преносимите компютри. Неспособността за презареждане е най-често срещаният проблем и той може да бъде причинен както от повредена техника, така и от неправилно затворена електрическа верига. Посочването на възможните причини може да ви бъде полезно както в бизнеса, така и в личните дела.

Когато включите вашият лаптоп към зарядното и установите, че батерията не започва да се зарежда това може да се дължи според вас основно на две причини – повредена батерия или или прекъснат кабел на зарядното. Вижте какви възможни причини изтъкват специалистите:

І. Случва се понякога вашите лаптоп батерии да се изместят от своето място в резултат на по-рязко преместване на лаптопа. Какво трябва да се направи в този случай? Просто извадете въпросната батерия и я поставете отново на нейното място.

ІІ. Вашата батерия е дала всичко от себе си, т.е. вече е стара и негодна за употреба. Единственият възможен изход от ситуацията е купуването на нова батерия. Разликата в цените не е много голяма и няма значение дали търсите батерии за лаптоп Lenovo или за по-нисък клас. По-голяма е разликата между нова батерия и нов лаптоп, а единственото което отличава нов и стар лаптоп е издръжливостта на батерията му. Така, че помислете върху това.

ІІІ. Не са рядкост глупавите грешки, които ви хвърлят в паника. Сигурно се питате какво имам в предвид? Може би ви се е случвало да включвате зарядното към лаптопа и сте виждали, че индикатора на батерията показва, че тя не се зарежда. В крайна сметка се оказва, че другият край на зарядното не е включен към захранващата мрежа.

ІV. Причина за незареждането може да се окаже дефектен АС адаптер. Преди да тръгнете да търсите нова батерия проверете и тази възможност. Спрете лаптопа и извадете батерията, след това включете лаптопа към зарядното. Ако той откаже да стартира проблемът веднага се изяснява – прекъсната или хлабава връзка в зарядното.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (43 votes)