Как вашите любими парфюми да бъдат по-дълготрайни?

Марковите парфюми трябва да бъдат един от най-ценните аксесоари за жените, тъй като благодарение на тях, те са още по-неустоими и предизвикателни.

Търсенето и намирането обаче на парфюми, които допълват естествения аромат на тялото ви може да ви отнеме известно време. Освен това перфектните парфюми трябва ви гарантират по-дълготраен аромат, тъй като някои от тях издържат цял ден, а други само за няколко часа. Разбира се, това не е чак такъв проблем, защото вие сами можете да направите уханието им по-продължително, без много чести парфюмирания.

Инструкции

  • Избирайте вашите парфюми мъдро и вземете тези, които са с висока концентрация на етерични масла. Онези аромати, които са с концентрация от 15 до 30%, могат да издържат до шест часа. Парфюм-спрейовете за тялото са с най-малка трайност само няколко часа. Парфюмите богати на ароматни нотки на ванилия са с най-дълготрайна издържливост.
  • Наслоявайте аромата. Този процес започва още по време на душ, защото всеки човек иска да има чиста и свежа кожа. Също така, след душ порите ще се отворят, за да позволят на влагата и ароматите да проникнат в нея. Изберете козметика за тяло като сапуни или душ гелове, които допълват парфюм или са от същата серия.
  • Винаги след баня, нанасяйте лосион за тяло със същия аромат като на парфюма ви. Избягвайте да използвате лосиони и парфюми, които са с различни аромати и се стига до сблъсък на ухания. Ако кожата ви е мазна, използвайте матираща пудра, тъй като тя няма допълнително да омазни вашата кожа. Ако ароматизираните лосиони не ви понасят, е по-добре да ползвате хидратиращи кремове без аромат.
  • Накрая напръскайте вашите парфюми на импулсни точките или това са тези части от тялото, които произвеждат повече топлина и засилват аромата им. Пулс точките са разположени между гърдите, зад колената, в извивката на лактите и по шията. Избягвайте прилагането на аромати зад ушите. Също така е полезно да се разтърка малко масло от шеа, зехтин или вазелин над пулса точки преди нанасянето на аромата.

Един последен съвет:

Никога не търкайте каквито и да е аромати в тялото ви, защото така ще накарате уханията да избледняват по-бързо.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (81 votes)