Парфюми подходящи за употреба през зимата

През зимния сезон е за предпочитане да се използват парфюми с чувствени аромати, които да събуждат топли чувства, противодействащи на студените температури навън. Традиционните топли ухания на мускус, кедър, джинджифил и пикантни подправки, вдъхновени от индийско орехче, черен пипер, канела и карамфил. 

Ако искате да заложите на чувствени аромати, тогава вземете парфюми с ухание на цветя и сладки храни като роза, ванилия, горски плодове, мед и гардения. Зимата е сезона, когато можете спокойно да използвате силни парфюми, тъй като аромата им се разсейва и те губят от своята интензивност. Ето и две предложения подходящи за употреба през студените зимни месеци:

Very Irresistible от Givenchy

Парфюми Very Irresistible от Givenchy се смятат за едни от най-елегантните цветни аромати, защото аромата му се задържа на мястото, където е нанесен ухаейки приятно докато не се отмие. Уханието на тези дамски парфюми е предимно на рози, които по своята същност символизират женствеността. Базовите нотки, които правят Very Irresistible идеални за зимния сезон включват пикантен звездовиден анасон, комбиниран с пет вида рози, които поддържат пикантното ухание дълготрайно. Флаконът им също е красиво, елегантно допълнение към този уникален женски аромат.

J’Adore от Christian Dior

Елегантността на J’Adore на Christian Dior е илюстрирано чрез нежно убеждаване, тъй като той е коварен, но и с уникален аромат. Топлината на аромата идва от нотките на амарантово дърво, къпина, мускус и екзотични плодове като мандарина и слива от Дамаск. Отличителни елементи на този дамски парфюм са ароматните нотки на африкански орхидеи, роза и виолетки. Носенето на J’Adore е като се носи букет от цветя, тъй като аромата му е подчинен на мускуса и горските миризми. J’Adore е много по-чувствен от розовия аромат на Very Irresistible, а и е подходящ за всекидневна употреба.

Като цяло ако желаете аромата ви да бъде по-дълготраен през зимата е добре да заложите на по-силните аромати и чувствени аромати. Оставете леките и свежи ухания за горещите месеци, когато топлината на тялото достатъчно засилва аромата им.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (76 votes)