Парфюмите и техните шест ароматни групи

Екзотичните парфюми са добре познати на човечеството, тъй като са се използвали още преди много години. Те имат много богата история, която датира още от древен Египет и сто години по-късно достига до днешна Франция. Днес Франция е известна по цел свят и наистина е с висок стандарт за отлични постижения в парфюмерийната индустрия.

Парфюмите имат уникалната способност да влияят на човечеството до такава степен, че да се превърнат в обекти на желанието. Преди да закупите някой екзотичен аромат, би било разумно да се запознаете и с основните групи.

  • Цветен аромат: парфюмите, които принадлежат към тази категория, обикновено са съставено от голямо разнообразие от цветя като жасмин, ванилия и рози. Тази категория е най-популярната и най-използваната при мъжките и дамски парфюми. Произвежданите аромати са много романтични и привлекателни за противоположния пол.
  • Ориенталски аромат: парфюмите, които принадлежат към тази категория, са получени от комбинация на екзотични ставки като балсами, подправки, кехлибар, смоли и много други. Те са идеални да се използват по време на зимните месеци или за вечерни тържества.
  • Шипрови аромати: Тази категория на парфюми е получен от смеси, които имат земните аромати като мъх и много видове дървесни аромати. Уханието на тази категория са леки, но с много сладка миризма.
  • Фужерни аромати: парфюмите, които принадлежат към тази категория, са получени от бергамот, дъбов мъх, здравец, мускус и други. Предимно мъжете харесват парфюмите от тази категория.
  • Зелен аромат: Тази категория обхваща аромата на бор, билки и хвойна. Парфюмите от тази категория са изключително подходящи за всекидневна употреба, особено през топлите месеци
  • Цитрусов аромат: Тази категория парфюми е получена от различни плодове, като например лимон, лайм, мандарина, портокали, грейпфрут и други.

Която и категория да изберете, трябва сами да знаете, че всеки човек сам решава поради каква причина използва парфюмите. Някои хора използват аромата на маркови парфюми, за да получават много комплименти, а други, за да привлекат вниманието на противоположния пол, а някои биха ги използвали, за да се почувстват по-сигурни в себе си.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (54 votes)