Паркинг скобите стават все по-популярни

Работя в частна фирма, която се занимава с доставка и монтаж на паркинг скоби. Обикновено обслужваме различни ведомства и институции, които се нуждаят от паркинг скоби за своите паркинги. През последните години наистина градът се превърна в едно вавилонско стълпотворение от хора и автомобили. По улиците наблюдавам постоянни задръствания, придружени често със свади между водачите. На където и да обърне поглед, човек ще види неправилно паркирали автомобили.

Всяко едно паркомясто става все по-ценно, защото градският център предлага ограничено пространство за паркиране. Ситуацията почти излиза извън контрол, много улични тротоари днес не могат да се използват от пешеходци, защото върху тях има паркирали автомобили.

Ние доставяме и монтираме паркинг скоби за защита на паркоместа пред различни ведомства, институции, фирми. Наскоро сключихме договор за инсталиране на паркинг скоби на паркинга пред една голяма компания, която работи с много служители. Трябваше да монтираме паркинг стопери, за да осигурим достъп до паркоместата само на оторизираните фирмени служители. По принцип се използват два основни вида паркинг скоби, механични и електронни. Обикновено за защита и охрана на ведомствени паркинги се поръчват механични.

Така беше и в този случай. Първо нашите работници трябваше да монтират специалните приставки на паркинг скобите. Те се закрепват в бетон или асфалт с помощта на дюбели и специални анкерни болтове. Върху приставката е инсталирана самата паркинг скоба.

Когато автомобилът отсъства и паркомястото е свободно, скобата стои изправена и се заключва с катинар в това положение. По този начин се възпрепятства достъпа до паркомястото. Тези паркинг скоби бяха малко неудобни, защото водачът всеки път трябва да слиза, за да отключи паркинг скобата, а когато напуска паркинга, да я заключи отново.

Напоследък се наблюдават случаи на откраднати паркинг стопери, но този паркинг беше охраняван. Защитните скоби, които монтирахме, са известни още като блокери, стопери или бариери и обикновено са боядисани в ярко оранжев, сигнален цвят.

След монтажа на тези скоби на фирмата бяха предоставени и ключове за катинарите на съответните блокиращи устройства. На единия край на паркинга имаше няколко паркоместа, които бяха предназначени за автомобилите на управляващите фирмата директори. За защита на тези паркоместа имахме поръчка да монтираме от новите и ефективни електронни скоби.

Те се задействаха дистанционно от поне тридесет метра разстояние. Водачът можеше удобно без да се налага да слиза, да управлява тези паркинг стопери. Нашата фирма успя да монтира поръчаните паркинг скоби – http://www.sanel99.com/index_b.html в указания срок и съгласно условията на договора. Винаги се стремим да отговаряме на изискванията и очакванията на нашите клиенти.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (79 votes)