Плетените шапки, шалове, ръкавици и чанти – отново на мода!

С настъпването на зимните месеци, а с тях и на студеното време плетените дрехи стават все по-неизменна част от гардероба ни. Всички забелязваме как модата на плетивата се завръщат с пълна сила.

Търговската мрежа е залята от пуловери, плетени шапки, плетени шалове и ръкавици. Дори по време на модните дефилета за този сезон всички дизайнери показаха в колекциите си плетени дрехи и аксесоари в различни варианти – пуловери, полота,
плетени чанти и др. Много модерни в момента са дрехите, чиито материи (като кожа и памук) са комбинирани с плетива. Когато се разхождаме по улиците на града все по- голямо впечатление ни правят разнообразието от зимни аксесоари, които носят голяма част от хората.

Това са най-различни видове плетени шапки – с пискюли, наушници или прикрепени висулки, тесни или широки, дълги или къси. Интересното е, че можете да разберете какъв човек стой пред вас, само когато се вгледате в нещата, които допълват
тоалета му.

Ако носи шарена шапка в комбинация с розов плетен шал, например, това говори за една весела и креативна натура. Ако пък човека пред вас със стилна черна плетена чанта и плетени ръкавици, това показва единствено стил и претенциозност.
Хубаво е, че тези плетени аксесоари се комбинират с абсолютно всичко. Можете да ги носите в комбинация с палто, пуловер, обикновена блуза или дори с якето ви за ски. Освен това един плетен шал може да бъде страхотен завършек на вашето вечерно и клубно облекло.

Хубавото на зимните аксесоари е, че те са не само красиви, но и много практични. Не мога да се сетя за човек, които не обича да носи топли плетени ръкавици през зимните месеци. Всъщност това е един сред най-популярните подаръци, свързани със зимните празници. Почти всички баби подаряват на своите близки вълнени пуловери или чорапи, за да им е топло през зимата и да ги предпазят от болести.

Освен ръчно изплетените дрехи можете да подарите и скъпи, дизайнерски плетива, изработени по последна мода. Ако пък не сте доволни от подаръка, който са ви направили, винаги можете да добавите към него още нещо и да го направите по свой вкус. Можете да добавите плетени елементи, като цветя, животинки и др. Ако имате достатъчно богата фантазия можете да превърнете всеки обикновен плетен шал в нещо уникално и красиво, което ще говори за вас.

Ако не искате да прекарате една сива и скучна зима имате нужда от една добре изработена плетена чанта или шапка. Това определено ще повдигне вашето настроение и това на околните.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (88 votes)