Почивка в Кушадасъ – 6 предимства на този курорт

Екскурзия в Кушадасъ

Кушадасъ е един от най-старите турски курорти, който вече десетилетия наред гради своята репутация. Тя е базирана на красотата на курортния град и на отличните възможности, които тази локация дава за прекарването на една перфектна почивка.

Кушадасъ е един микс от възможности, които се съчетават в перфектна симбиоза, за да превърнат този курорт в един от символите на тази толкова желана за почивка туристическа дестинация.

И ако ви се струва, че офертите с насоченост към този великолепен крайбрежен град са много, трябва да видите колко много може да ви предложи това място.

6 невероятни предимства на Кушадасъ

Макар че положителните страни на курортния град са изключително много, има няколко предимства, които отличават Кушадасъ и го превръщат в любима за туристите дестинация. Ето кои са те.

1. Златни плажове

В Турция можете да намерите много плажове, но несъмнено едни от най-красивите са в Кушадасъ.

Техният златен пясък и искрящо синьо море ще ви накарат да се влюбите в тях и във ваканционното усещане, което носят.

2. Липсва презастрояване

Едно нещо може да се каже със сигурност и това е, че в Кушадасъ липсва презастрояване. Действително, районът е гъсто населен, но край брега масово преобладават семейни вили и малки семейни хотели.

Това е значително по-добре, отколкото да сте заобиколени от огромни бетонни сгради, какъвто проблем съществува на редица места по света.

3. Спокойна атмосфера

В Кушадасъ се усеща спокойствие, което обхваща целия град. Независимо дали се разхождате в някой от по-оживените туристически райони или в жилищните квартали на крайбрежния град.

4. Уникален климат

Несъмнено, едно от най-големите предимства на средиземноморския град е прекрасното време. Субтропичният климат е смятан за един от най-добрите и предлага отлични условия за почивка през голяма част от годината.

От ранна пролет до късна есен температурите са изключително комфортни, а времето е подходящо за плаж. Здравословният климат кара всеки да се чувства добре, а това е чудесна база за една отлична ваканция.

5. Близо до Измир

Кушадасъ има много предимства, а едно от тях е близостта до Измир. Тъй като от третия по големина град в Турция разстоянието е по-малко от един час с кола, а това дава по-добри възможности за пътуване със самолет.

Друг плюс е възможността да се пътува до Измир с цел да се разгледат многобройните градски забележителности.

6. Многобройни възможности за забавление

Кушадасъ със сигурност няма да ви остави да скучаете и да се чудите как да прекарате по-добре времето си. Градът предлага голям брой ресторанти с традиционна местна храна, нощни заведения, увеселителни и аква паркове и много други.

Най-хубавото от всичко е, че ще можете да се възползвате от всички развлекателни възможности, без при това да трябва да харчите твърде много пари. Градът не е скъпо място, а цените на стоките и услугите са по-достъпни дори от в България.

Смятаме, че всички тези причини са един добър аргумент да си подарите една незабравима почивка в Кушадасъ за вас и вашето семейство.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (36 votes)