Почивка в Сандански – 3 изненади за българските туристи

Парка в Сандански

Сандански е сред предпочитаните места за почивка в България. Той привлича все повече туристи, а ако досега не сте го посещавали, може би е добре да помислите за една малка почивка до тук. Със сигурност ще има както неща, които ще ви изненадат, така и такива, които ще сте очаквали. Ето, обаче, и кои са най-честите изненади по отношение на града.

Какво най-често ни изненадва в Сандански

Има някои стереотипи за Сандански, които сериозно могат да ви изненадат с това колко неточни са понякога. Ето какво можете да видите тук, което да разчупи представата ви за южния и слънчев град.

1. Зимата е много топла, а лятото е твърде горещо

Доста често пътуването за ваканция в някой хотел в Сандански носи големи изненади и разбива на пух и прах представите за града. Тук летата са изключително жарки, а близостта до планината ни най-малко не помага.

Ако искате да избегнете сериозната 40 градусова жега, най-добре се изкачете в самата планина, където гората евентуално ще ви даде това, от което се нуждаете.

Зимата, междувременно, ще да ви смае с това колко топла и слънчева може да бъде. Градът има много малка надморска височина, така че близостта му до планината в никакъв случай не означава сняг и прохлада.

2. Понякога цените са много високи

Сандански има славата на достъпен град, в който цените са добри. Тази репутазция, обаче, понякога не е съвсем оправдана. Ако дойдете тук на почивка, вие може би ще видите , че е пълно с чужденци. А както се предполага, където има много чуждестранни туристи, цените бързо вървят нагоре.

3. Понякога до Гърция се стига доста бавно

Повечето туристи, които пристигат до Сандански със собствен автомобил включват в плановете си и еднодневна разходка до Гърция. Голямата изненада, обаче, идва от там, че разходката до южната ни съседка може да се окаже доста по-дълга и бавна, отколкото първоначално сте я планирали.

Много често по време на празниците и в пиковия туристически сезон пътищата към Гърция са претоварени изключително много, а върволицата от автомобили е безкрайна. За да избегнете това, ние от Rezervaciq.com ви съветваме да проучите предварително пътната обстановка.

И все пак Сандански е изключителен

Въпреки всичко, което казахме до сега, Сандански все пак си остава едно изключително примамливо място за почивка. Спокойствието се комбинира с магията на хубавото време, а всичко това се допълва от изключителните природни дадености на околността. В резултат, Сандански е и ще си остане една от топ дестинациите за нашенците.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (64 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.