Поддръжка на ламинат – ефективни грижи

Как да се грижим за ламинирания паркет

Колкото и странно да ви звучи, то подовата настилка е съществено важна част от цялостното обзавеждане на дома. Запомнете, че право към пода се гледа не само, когато сме засрамени, но и през цялото останало време.

Разбира се, поддръжката е нещо, към което трябва да се придържаме, ако искаме блясъка на ламинирания паркет, с който сме се обзавели, да се запази за колкото се може по-дълго време.

В тази статия ще ви разкажем на дълго и на широко в какво точно се състои самата поддръжка и какво да имаме предвид, когато сме се заели с отговорната и никак не лесна задача да се грижим за изрядния вид на пода у дома.

Надяваме се, простичките, на пръв поглед съвети, да ви послужат като наръчник и скоро да се чувствате далеч по-уверени и компетентни, когато дойде ред на това да запретнете ръкави и да се заловите за почистване.

Какво трябва да знаем за поддръжката на ламиниран паркет

Помнете, че изрядния вид на този вид подова настилка удължава нейния живот и спомага за това тя да изглежда като чисто нова, дори и след дълъг период на експлоатация. За да се случи всичко това, то ние ви предлагаме да се грижите за нейния, следвайки следните няколко стъпки. Ето какви са те:

  • Онези от вас, които обикновено използват специализирани уреди за под, то все пак трябва да внимават, относно това каква е твърдостта на самите власинки, представляващи четките, тъй като те успяват да нанесат перманентни драскотини, които с времето да не се заличат;
  • Ако не е крайно належащо, то няма смисъл всеки път, щом почиствате, да използвате агресивни препарати, тъй като те освен, че убиват микробите, имат способността да унищожават завинаги подовата настилка, независимо от материала, от който бива изработена;
  • След всяко почистване се старайте да не оставя голямо количество вода върху пода, тъй като естествените материали се повлияват от нея и е възможно да започнат да се подуват. Ако е необходимо, може след самото хигиенизиране да забършете със суха памучна кърпа или сух моп;
  • Онези от вас, които обикновено по невнимание разливат течности върху пода, то добре би било веднага след това да попият със салфетка или суха кърпа;
  • Не е препоръчително да чистите пода с белина, оцет или сапун. Внимавайте в препаратите, които използвате, да не присъства амоняк, тъй като той успява да повлияе негативно върху дървесината.

Спазвайки тези съвети, то вие имате реалната възможност да се радвате на перфектно изглеждащ и здрав под за дълго време!

Сега, време е да насочите вниманието си право към онлайн магазина Praktis.bg. Ще попаднете на изключително висок клас подови настилки, сред които да избирате. Гарантираме, че ще откриете търсения ламиниран паркет и при това на изключително добра и достъпна цена!

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (37 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.