Ползи от листните торове

Ползите от използването на торове в градината на вашия дом могат да са много добри, но всичко зависи от това дали избирате правилните продукти и дали сте внимателни с количествата. Мнозина се страхуват от употребата на торове, но трябва да знаете, че далеч не всеки продукт е опасен. Всъщност има мнозина, които дават чудесни резултати и наистина абсолютно безвредни.

Няма да поставяте под риск почвата…

Работата в градината е изключително деликатно нещо. Понякога е възможно да сложите твърде много тор на растенията и да замърсите почвата в определен участък на двора си за много дълго време. Дори и да използвате най-леките, безвредни и екологично чисти торове, слагането на прекалено много фертилайзер винаги носи рискове. При листните торове на Californiagrow хубавото е това, че не закачате почвата, а работите директно върху листата на растението. Така дори и ако прекалите, положението не е непоправимо.

Няма да се налага да чакате дълго…

Когато използвате листни торове, вашите растения в градината ще имат възможността да попият чрез листата директно това, от което се нуждаят. В продължение на много години се твърдеше, че растенията не се влияят добре когато третирате листата им, но сега вече се знае, че това не е така и растението може да поеме много хранителни вещества директно от листата, без да се налага тези хранителни вещества да изминават целия път от корените, през стъблото, та чак до листата.

Ще можете да изберете някои от най-щадящите продукти…

Може би един от най-безвредните, щадящи и деликатни торове днес се предлага на пазара именно в течна форма и е предназначен за пръскане по листата на растенията. Това е листният тор от кафеви морски водорасли. продуктът съдържа вещества, които се отразяват изключително благоприятно на здравето на растенията, и по-специално – на техните листа и плодове.

Резултатите ще са много по-очевидни…

Много специалисти подчертават, че едно от основните предимства на листните торове е това, че резултатът ще е много очевиден. Докато обикновените торове, които се сипват в почвата доста често дават неопределени резултати и действат в различна посока, то листните торове директно ще направят листата и цветовете по-пищни и красиви, а от там и плодовете на растението ще се развият много по-успешно.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (83 votes)