Как да повишите продажбите в своя онлайн магазин

Ако имате свой онлайн магазин в интернет, в който предоставяте за закупувани различни стоки и услуги, то вероятно постоянно се стремите да увеличите конверсията на потребители към клиенти.

Има много предпоставки, които могат значително да подобрят нивото на продажби във вашия интернет магазин. В настоящата статия за повишаване продажбите в един онлайн магазин ще се спрем на три от тях, които сме счели като ключови за оптимизацията на подобен тип услуга. Ето и въпросните препоръки, благодарение на които ще повишите значително своите продажби в интернет:

Интеграция на партньорски програми във вашия интернет магазин

Предоставянето на възможност на вашите клиенти да изкарват пари от вашия онлайн магазин е още една чудесна възможност, която ще повиши доверието на потребителите във вашата фирма и по-конкретно във вашия онлайн магазин.

Партньорите, които привлечете ще изкарват пари по формата на определена от вас комисионна за себе си, продавайки продукти и услуги, които вие предлагате в своя интернет магазин. Комисионната се формира за единица продаден продукт, като така вашите партньори ще се стремят да продадат възможно най-много продукти, защото те имат пряка финансова полза от това.

Pay-per-Click реклама

Благодарение на множеството платформи в интернет предоставящи този тип реклама можете да направите вашия онлайн магазин широко достъпен за хора от всякакъв тип. Идеята на този вид промотиране на един електронен магазин е в статии по темата в най-различни сайтове, избрали да поставят рекламно каре на определена платформа, например AdSense на Google, да се появява и съобщение, което подканя потребителите на съответния уеб сайт да кликнат на връзката и да посетят вашия електронен магазин.

Плащането за този тип услуга става само и единствено при клик от страна на потенциален клиент т.е. не плащате нищо, ако никой не е заинтересован от вашите предложения. По този начин в новия (или стария)ви интернет магазин ще влизат изключително конкретна група хора или както ги наричат икономистите target group (целева група от английски език), които се интересуват от покупка на продукти, каквито вие предлагате.

SEO оптимизация на вашия онлайн магазин

За да използвате всички канали, посредством които потребителите се информират за дадена стока и впоследствие я закупуват е важно да обърнете внимание и на SEO елемента (съкращение от Search Engine Optimization – в превод от английски Оптимизация за търсещи машини). Наблягайки на този вид оптимизация вие ще се класирате доста по-добре при търсения за предлагани от вас продукти във водещите търсачки (в останалите също).

Най-популярните търсачки, върху които е добре да се фокусирате заради широката им употреба от българската интернет аудитория са Google, Yahoo и Bing. Подходете внимателно и отговорно към вашия онлайн магазин, все пак всеки иска да излиза на първо място в търсачките, когато се напише например готов онлайн магазин (ако продавате такъв) или онлайн магазин за цветя (ако продавате цветя) и т.н. Ако вашият интернет магазин се класира на водещите места за продаваните от вас продукти, то вероятно вие ще удвоите своите печалби.

Дано сме ви били полезни и днес със съветите ни как да повишите продажбите във вашия онлайн магазин и да се радвате на значително по-високи печалби от него.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (81 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.