Преместване на дома: 8 малко известни трика

Преместване на дом в София от SofHamali.com

Разликата между лесното и трудното преместване в ново жилище е в детайлите. В този материал ще ви предоставим някои малки, но изключително ценни трикчета, които да направят живота ви по-лесен, особено в контекста на темата.

1. Направете списък на вещите си

Една от най-добрите идеи, които могат да ви хрумнат преди преместване, е да класифицирате вашите вещи в подходящо организиран списък.

Това ще ви даде увереност, че не сте забравили нещо в старото си жилище. Не забравяйте, че първа точка от всеки план е да имате план, а списъкът на вещите пряко корелира с тази концепция. Не подценявайте този етап от подготовката.

2. Категоризирайте вещите си

Още един трик, който ще ви помогне за по-безболезнено местене, е да категоризирате своите принадлежности. По този начин ще може да разпределите някои от най-съществените компонентни при преместването, които резонно костват и най-много усилия. Най-често това са:

  • Книги;
  • Дрехи;
  • Електроника;
  • Детски аксесоари;
  • И т.н.

Добрата практика предполага да знаете къде и какво има. Именно тук категоризацията изиграва своята фундаментална роля.

3. Опаковайте в кашони с надписи

Един от най-готините трикове е да надпишете кашоните с различните вещи. Това ще ви позволи да ги разположите в съответните помещения, дори преди да сте ги разопаковали.

Излишно е да подчертаваме, че това действие ще ви спести много време на по-късен етап, когато ще дойде моментът с разопаковането в новото ви жилище. Използвайте го.

4. Изберете подходящ ден за местене

Таймингът е ключов фактор, когато говорим за нещо толкова времеемко. Правилно подбраното време ще ви даде възможности да се възползвате от спецификата на транспортните ви нужди.

Така ще можете да избегнете задръствания, да повикате приятели за помощ, да сте уверени, че асансьорът работи, и т.н. В никакъв случай не се местете в период, преди започването на големи празници, защото трафикът тогава е изключително интензивен. Същото важи и с пълна сила за часа на преместване – избягвайте периода за отиване и прибиране от работа на мнозинството хора.

5. Планирайте маршрута

Както подчертахме в предишния абзац, в по-големите градове съществува чест проблем със задръстването. В съчетание с тайминга, маршрутът е начин да се придвижите максимално бързо от точка А до точка Б, т.е. от старото до новото ви жилище.

Избягвайте маршрути, известния с интензивния си трафик или такива, използвани за напускане на града или масово прибиране от работа.

6. Откъде да намерите кашони

Един от триковете за намиране на кашони, които да използвате за да опаковате по оптимален начин вашите вещи, е да попитате в кварталния магазин.

Не се ограничавайте само до един – обиколете квартала и „разузнайте“ дали в някой от магазините нямат излишни подобни неща, които така или иначе биха изхвърлили. По тази начин ще спестите доста средства и излишни разходи.

7. Инструменти

Ако ви предстои да разглабяте мебели или електроника е изключително находчиво да се подготвите със съответния инструментариум.

По този начин ще избегнете неприятни забавяния, които могат да възникнат конкретно в този контекст.

8. Обади се на приятел

Казват, че приятели са тези, които идват, когато никой друг не го прави. Именно това е моментът, в който може да помолите вашите приятели за съдействие за период от няколко часа и така да ускорите значително процеса. Добрата практика предполага да поканите по-организираните и работливите от тях.

Ако все пак не сте уверени, че може да се справите, ние от SofHamali.com правим точно това – не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от хамалски услуги в София. Ние ще се отзовем на момента!

FacebookTwitterLinkedIn
3.7/5 - (28 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.