Препарати за отпушване на канали

В наши дни не обръщаме внимание на голяма част от домашните ни грижи. Животът е прекалено динамичен и понякога няма друг начин, освен да ги изместим на заден план.

Ако ви се задръсти канализацията обаче, се налага да действате веднага, защото иначе оставате без умивалник и клозет. Имате възможност сами да се справите с проблема си или да се свържете със специалист по отпушване на канали. За да се възползвате от услугите му, естествено, ще трябва да заплатите някаква цена. Ако случайно в момента не можете да си позволите такива разходи, опитайте да отпушите проблемното място самостоятелно.

За да се отстрани задръстване, може да  използвате специална тел за пробиване, силно пускане на вода под налягане или т.нар. пробутвало-специфичен уред за отпушване на канали. Имайте предвид, че популярните разтвори като сода каустик и някои други подобни, могат да повредят сериозно канализационната ви система.

Затова ще ви предложим два вида препарати за отпушване на канали, които са доста популярни по магазините, а освен това струват много евтино.

Единият се нарича “Тубофло”. Той се продава в малки пакетчета от материя, наподобяваща станиол, и е на гранули, оцветени в синьо. Ще намерите варианти и за топла, и за студена вода. Когато си служите с него, на съответното място задължително трябва да има достъп до чист въздух, тъй като се изпаряват вредни вещества, които създават много неприятно чувство при вдишване.  Като начало, насочете водна струя в канала, сложете цялото пакетче с препарата, и оставете да подейства за около двадесет и пет минути. След това отново насочете силна водна струя, за да отмиете остатъците от “Тубофло” и ще узнаете дали има резултат от него.

Другото средство за отпушване на канали носи характерното име “Каналин” и съдържа натриева или калиева основа. То престоява цели дванадесет часа, след което също се измива добре.

Ако от тези варианти няма ефект, ще се наложи да се свържете с професионалисти.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (28 votes)
The following two tabs change content below.