Природни средства за лечение на вагинално течение

Бяло течение е състояние, при което от влагалището изтича секрет, който може да бъде с различен цвят, консистенция и миризма. Той може да предизвика сърбеж, парене или общ дискмофорт. Причините за вагинално течение понякога са свързани с бактериална инфекция, гъбички, хормонални промени, а също и болести предавани по полов път. Повишеното количество на влагалищни секрети може да се дължи на период на овулация, период след раждане и др. Ако те са съпроводени с лоша миризма, болки в матката и имат нехарактерна консистенция, това вероятно се дължи на някакъв вид инфекция.

Появата на бяло течение често е в резултат от наднормено тегло, претоварване с физически упражнения, прекомерно използване на лекарства и употреба на алкохол, наркотици и цигари. Съществуват много лекарства и кремове, които се предлагат за лечение на вагинално течение, но повечето от тях предизвикват нежелани реакции. Ето защо в повечето случаи пациентите предпочитат билковите средства за лечение.

Ето най-характерните симптоми на вагинално течение:

–          Лоша миризма;

–          Жълтеникаво оцветявне;

–          Сърбеж и суха кожа;

–          Болка при полов акт;

–          Гъста консистенция на секрета;

Начини за лечение на бяло течение

Консумирайте чай от лопен, малинови листа, корени от хидрастис и градински чай. Можете да приготвите сместа по следния начин: Поставете на котлона съд с около четири чаши вода и оставете да заври. След това прибавете билките и след пет муните прецедете. Консумирайте чая три пъти на ден.

Жълт лапад е билка, която е станала популярна в лечението на влагалищни секрети. Често употребата и се комбинира и с други билки.

Консумирайте кисело мляко. Активните съставки в него могат да облекчат симптомите на бяло течение и да възстановят нормалната флора във влагалището.

Поддържайте интимните зони винаги чисти и добре подсушени. Това ще предотврати появата на бактериални инфекции.

Дамски душ с топла вода се препоръчва при поява на обилни вагинални секрети. Избягвайте използването на други антибактериални продукти, тъй като те често водят до нарушаване на вагиналната флора и влошават състоянието.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (19 votes)