Признаци на бременност при възраст над 40 години

Много жени над 40 годишна възраст, вярват че отдавна са преминали възрастта за забременяване. Това обаче е погрешно схващане, защото днес зачеването след 40 години може да стане по естествен път или с помощта на клинична техника.

Бременността на тази възраст може да мине без усложнения, освен ако имате фамилна анамнеза за някои заболявания. Ето някои от симптомите на бременност при 40 годишна възраст:

Признаци за бременност над 40 години

Признаците са подобни както при нормалната бременност.  Ако вътрешното ви здравословно състояние е абсолютно добре, тогава забременяването е напълно възможно.

–          Липса на менструация – ако при редовен цикъл се случи период на липса на менструация това е знак, че може да сте бременна. Не се колебайте да се подложите на тест за бременност за да видите резултата.

–          Сутрешно гадене – чувството на замайване и гадене след събуждане са ранните признаци за бременност. Понякога те стават много интензивни. Повръщането веднага след хранене е често срещано състояние.

–          Промени в апетита – бременността е период, през който настъпват много емоционални промени. Това води до загуба на апетит. Може би ще се учудите когато не изпитвате желание да консумирате любимите си храни. Въпреки драстичните колебания в апетита, трябва да се опитате да задоволите глада си с всички възможни средства.

–          Физически дискмофорт – това усещане е нещо неизбежно. Спазмите в гърба, краката и корема са чести и трябва да се свикне с тях. При по-тежки състояние, можете да вземете болкоуспокояващи по предписание на лекар. Това обикновено се случва поради някои вътрешни промени в тялото, което се настройва за растежа на бебето.

–          Наддаване на тегло – наддаването на тегло по време на бременност е неизбежно. Това се дължи на повишения апетит. Чувството за подуване поради задържане на вода в краката и корема е също естествено състояние.

–          Често уриниране – това се дължи на увеличения обем на кръвта и течностите в организма.

Жени, които страдат от здравословни усложнения, като нарушения на щитовидната жлеза, генетични проблеми, затлъстяване, кисти на яйчниците и хормонални проблеми, трябва да се посъветват с лекар преди да предприемат зачеването.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (29 votes)