Променят ли обувките вашето настроение?

Много често обувките се явяват като един вид посредници между индивида и неговото настроение и самочувствие. Образа, който имаме за себе си може да бъде променен от нечии коментари за нашите  обувки. В някои случаи, се появяват специфични реакции от страна на другите, когато носим определен чифт обувки в дадена ситуация.

Както в приказката за Пепеляшка, има някаква магия в  новото и различното в обувките ни. В известен смисъл, необходимостта да се подновява този магически ефект насърчава потребителите да купуват повече нови обувки. Обувките, които носим, имат силен ефект върху това, как възприемаме целият си вид. Повечето от хората са на мнение, че: „Ако аз намирам, че новите ми обувки са добре, значи аз изглеждам добре.” Голяма част от нас пазим сладки спомени от детството си как баба или дядо ни водят в магазина и ни купуват чифт спортни обувки или ботушки за рожденния ден.

Трансформационните свойства на обувките сред възрастните са още по-силни. Някои от нас са способни да се почувстват много властни и отговорни с обуването на нови вечерни обувки или направени от високо качество класически обувки.Част от жените споделят, че се чувстват зле или най-малко им е неприятно, като сложат ниски обувки, а когато обуят високите токчета, се чувстват много спокойни.

Друга част от жените пък казват, че когато носят високи токчета никога не се справят добре, не могат да се отпуснат, чувстват се напрегнати. Други жени е възможно да се трансформират в доста сериозни, формални и консервативни личности, обувайки официални обувки. За тях е по-важно да останат непринудени и затова предпочитат  удобните си и лесни за носене еждневни обувки.

Някои дами стават много параноични, когато обувките им не изглеждат добре или цветът не е наред, други пък не харесват глезените си или други части от крака и са обсебени от манията да ги прикриват. Трети търсят по-голяма височина в ръста си, за което модните експерти съветват тези дами да носят обувки със същия цвят като на дрехите си.

Каквото и да обуете, трябва да знаете, че добрият чифт обувки може да доведе до положителна и магическа трансформация на вашето настроение, а зле направения избор – до опустошителни резултати.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (85 votes)
The following two tabs change content below.