Пропеция – ефикасно средство за лечение на косопад

Пропеция е средство за лечение на косопад, което е ефективно в 9 от 10 случая. Освен, че предотвратява косопада, лекарството помага за подновяване на фоликулите, което подпомага повторния растеж на косата. Пропеция се използва по цял свят и неговата ефикасност е известна при андрогенната алопеция при мъжете.

Съществуват различни видове плешивост и свързаните с тях лекарства се различават при всеки отделен случай.  Най-често срещания вид плешивост сред мъжете е алопеция. Основната характеристика на този вид плешивост е, че косата, която остава върху скалпа придобива формата на буквата „М”.

Пропеция е лекарство, което се приема през устата. То е едно от най-популярните лекарства, използвани за лечение на лека до умерена загуба на коса при мъжете. В малки дози това лекарство се използва и за лечение на хиперплазия на простатата, докато по-големи дози се препоръчват по време на лечение на рак на простата.

Пропеция е предназначено само за мъже. Необходимото количество е една таблетка дневно. Това лекарство трябва да се приема в продължение на много години, като косопада постепенно ще бъде преустановен. Необходимо е всеки да пресметне дали ще може да се справи с финансовите разходи за този вид лечение.

Пропеция е средство за лечение само за косопад при мъжете. Жените, които са бременни не трябва да използват Generic Propecia, защото това може да причини аномалии на половите органи при бебета от мъжки пол.

Пропеция трябва да се приема за по-дълъг период от време, за да поддържа растежа на косата. Дългосрочни странични ефекти не са известни. Краткосрочни нежелани реакции могат да включат сексуална дисфункция. Съществуват и алтернативни на Пропеция средства, които нямат никакви странични ефекти и при продължителна употреба.

Пропеция, както и много други лекарства се предписва с рецепта. При направен експеримент за отчитане на страничните ефекти от това лекарства, 2% от пациентите са показали намалено сексуално влечение, нарушения в ерекцията и намаляване количеството на сперма. Все пак ако решите да се подложите на този вид лечение, непременно трябва да се консултирате с лекар.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (30 votes)