Пушачите не са подходящи за зъбни имплантати

Поставянето на зъбни имплантати са от онези неща, за които всички сме чували, но не знаем какво точно представляват. Защо ли? Ами, защото тези неща не се случват на нас, нали така? Що се отнася до лошите работи в живота – те се случват на другите. Зъбни имплантати не ни трябват на нас, затова и само чуваме за тях.
Истината е обаче, че зъбни имплантати могат да се окажат необходимост за всекиго от нас. За жалост не знаем кога късметът ще е на наша страна и кога няма да бъде. Ролята на всички зъбни имплантати наистина не е приятна, но ако пък се стигне до там, те са най-доброто, на което можем да се надяваме.

Имплантатите са заместители на зъби, най-грубо казано. За момента се счита, че те са най-доброто решение, което денталната медицина може да предложи за такъв проблем.

Разбира се, както при всяка медицинска намеса, и преди тази са необходими куп изследвания, с помощта на които да се разбере доколко подходящ е „кандидатът” за зъбни имплантати. Най-важното, което трябва да се знае за тях, може да бъде лесно обобщено:

  • важно е да има достатъчно кост, в която да се имплантатират заместителите;
  • предимство е, ако не страдате от хронични заболявания;
  • пушачите не са никак подходящи за зъбни имплантати.

Пушачите биват дискриминирани дори тук. Е, да, но си има причина за това – за да се поставят и да функционират нормално зъбните имплантати, на тях им е необходима здрава кост под зъба и също така здрави венци. Повечето пушачи не могат да се похвалят с отлично здраве на устната кухина, затова и често се оказват неподходящи кандидати. Парадоксално е, тъй като вероятно те са тези, на които най-много им се налага поставянето на имплантати.

Важно е да отбележим, че всички зъбни имплантати са заместители на вашите зъби във всеки един смисъл. Трябва да се грижите за тях точно както се грижите за зъбите си. Даже вероятно заслужават още по-внимателно отношение. Периодично се правят рентгенови снимки, чрез които лекарят следи състоянието на пациента. Това се прави с цел да се предотвратят усложнения.

Повечето пациенти казват, че поставените им зъбни имплантатиhttp://aba-implant.bg/?lang=bg&page=%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-10 са изключително удобен заместител на естествените зъби и дори не усещат разликата.

Разбира се, вашият зъболекар може да даде най-обективно и точно мнение относно това, но като цяло идеята за поставяне на зъбни имплантати е, че не бива да се притеснявате, тъй като в двадесет и първи век са вече малко непоправимите неща и загубата на зъб не е от тях.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (78 votes)