Реденето на пъзел – едно от нещата, които ще ви направят по-умни

Редене на пъзели

Всеки от нас има свое собствено хоби или предпочита да прекарва времето си, вършейки неща, които го карат да се чувства щастлив и пълноценен. За някой това е плаване с лодка, за други – рисуване върху текстил, а за трети – реденето на пъзели. В никакъв случай не бива да наричаме страстта на хората мания или нещо, което вече е извън модата.

Човек сам решава как и по какъв начин да прекарва свободното си време. За предпочитане е да се насочи именно към онези неща, които го тонизират, спомагат за подсилването на паметта, подобряват логическото му мислене, подобряват уменията му да контактува с околните. Всичко това е напълно възможно, ако си отделяте поне 30 минути на ден, в които да подреждате пъзел.

Наясно сме с това, че в днешно време много по-често срещана е гледката на деца и възрастни, забили глави в смартфоните, отколкото на семейства, седнали на поляната в някой парк и ровейки из отделните елементи, докато се опитват да сглобят цялостна картина.

Сигурни сме обаче, че след като прочетете изписаното по-долу в редовете, то вие ще подсилите желанието си за това да се затичате към близък магазин, от където да си закупите желания пъзел. Споделете радостта от подреждането с всички членове в семейството ви. Така, освен че ще се възползвате от всички положителни ползи, идващи от играта с пъзели, то вие ще се радвате на компанията на най-любимите си хора.

Как пъзелът ни прави по-умни хора

Играта с пъзел е преживяване, което трябва задължително да се опита. Това не е едно от онези неща, които могат лесно да се опишат с думи. Става въпрос за вътрешно удовлетворение, радост и емоции, които човек изпитва, щом види пред себе си сглобената картина.

Що се отнася до това как един пъзел ще ни направи по-умни, то ние ще ви споделим достоверна информация, която успяхме да изкопчим от експертите от онлайн магазина Torbalan.eu. Имахме честта да разговаряме с част от екипа и да им зададем някой изключително ценни въпроса, свързани с подреждането на пъзели.

Ще предадем всичко онова, което научихме за ползите на тази игра и нейното благоприятно въздействие върху умственото ни развитие.

На практика, когато подреждаме отделните елементи от пъзела, то ние непрекъснато сме в търсене на онези части, с помощта на които успяваме да визуализираме цялостна картина. Докато се опитваме да намерим точно онзи елементи, който да ни помогне при изграждането на картината, то ние задействаме мозъчните функции и спомагаме за подобряване на краткосрочната си памет.

Разбира се, това съвсем не е всичко, което можем да получим като облага от реденето на пъзел. Обикновено играта спомага още за това да бъдем по-концентрирани. Тя е страхотна терапия за децата, чието внимание прекалено бързо се отклонява. С помощта на този вид забавления, то вие можете да ги научите на това да подобрят координацията очи – ръце, както и да им помогнете при общуването с останалите.

Доказан факт е, че хората, които редят пъзел, са по-умни от онези, прекарващи по-голямата част от времето си, играейки видео игри.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (76 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.