Ремонт на покриви и хидроизолация от Адиникс

Ремонт на покриви

Изграждането на един покрив или просто ремонт на покриви и хидроизолация, може да протече по няколко основни метода.Първият и най-разпространен метод за ремонт на покриви е, чрез изграждане на  дървена конструкция на покрива, която ще послужи за основа за полагане на керемиди или друг изолационен материал (например битумни керемиди или рулонна хидроизолация, защо не и метални плоскости). Изграждането на покрив с дървена конструкция е най- използвания метод в България, тъй като дървесината е достъпна, евтина и лесно обработваема. Но това  в никакъв случай не означава, че това е най-евтиния метод за ремонт на покриви или цялостното им изграждане.

Все по-голяма популярност набират тъй наречените битумни керемиди като краен изолационен и декоративен пласт на всеки покрив. Предимствата на битумните керемиди са многобройни, като някои от основните са:

  • Ниска себестойност – този материал е изработен от битум и премесен със стабилизатори и лепило, което го прави сравнително евтин;
  • Ниско тегло – едно от големите предимства на битумните керемиди е тяхното ниско тегло, а това ги прави особено пригодни за монтаж вътху дъсчени ламперии и носещи колони от дърво, тъй като не изкривяват дървесината, както това често се случва с тежките, традиционни керамични керемиди;
  • Битумните керемиди са лесни за обработка – поради тяхната еластичност, битумните керемиди са лесни за пригаждане и към най-нестандартните покриви;
  • Отлична хидроизолация за покриви – когато става въпрос за ремонт на покриви, то надеждната хидроизолация е решаващ фактор. Битумните керемиди са с висока хидроизолация, което на практика означава, че освен красивия си външен вид, този материал изпълнява и перфектно своята основна функция, а именно качествена хидроизолация.

Така че, ако сте решили да се занимавате с  ремонт на покриви и хидроизолация, то неминуемо ще се сблъскате с този удивителен строителен материал, доказал се  във времето като надежден партньор за всеки покрив.

Естествено, както всеки материал, така и битумните керемиди имат праг на живот, но при правилен монтаж и качествени материали, един покрив, покрит с битумни керемиди ще ви радва над 20 години, без да се налага нещата да стигат до повторен ремонт на покриви.

Успех на всички през настоящия сезон за ремонти с предизвикателствата, които предстоят на всички нас, както изпълнители, така и клиенти.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (85 votes)
The following two tabs change content below.
Професионален ремонт на покриви от Адиникс ЕООД