Безопасност при ремонт на покриви – 4 съвета

Ремонт на покриви е една дейност, която изисква повишено внимание, както при планиране, така и при физическото внимание от гледна точка на безопасността, която трябва да бъде на нужното ниво, за да се предотвратят евентуално неприятни инциденти, особено при ремонт на покриви на по-високи сгради, където евентуална немарливост в това отношение може да коства дори живота на неподготвения човек.

Често хората предпочитат да се обърнат към специализирани фирми за ремонт на покриви, но някои от нас често решават да се заемат с тази дейност, ако хобито или работата им са в подобна насока. И все пак нашата препоръка е да оставите всеки ремонт на покриви на професионалисти, които имат нужния опит и квалификация, за да се справят с подобно предизвикателство и да не излагате себе си на ненужен никому риск.

Ако се спазват някои предписания за безопасност при самия ремонт на покриви, то вероятността за нещастен случай се свеждат до минимална, а ако обезопасяването се извършва от професионалисти и до нула. Ще се опитаме да ви запознаем с някои мерки за безопасност, с които се надяваме да ви помогнем при тази нелека задача. Не претендираме за изчерпателност, а просто ще обобщим основни моменти от целия процес:

• Ремонт на покрив в дъждовни дни не е най-подходящото решение, нито за аматьори, нито за професионалисти, защото в такова време настилките са често твърде хлъзгави и съществува реален риск да се подхлъзнете и да се нараните сериозно. В такива случаи е по-добре да се изчакат далеч по-подходящите за ремонт на покриви – слънчеви дни, когато подобна опасност не съществува.

• Използвайте лични предпазни средства при ремонтиране на покриви. Каските, въжетата и подходящите обувки са задължителен елемент, чието действие не бива да бъде подценявано. Използвайки подобен вид защита не оставяте почти нищо на случайността.

• В никакъв случай не оставяйте необезопасени материали и инструменти по време на ремонт на покрива върху него. За вас може да е неприятно разхождане до улицата, но за случайните минувачи, то може да коства човешки живот. Добра идея е и да поставите на улицата знак, които да информира и предупреждава хората за опасността, като ги моли да преминат на отсрещния тротоар.

• При ремонт на покриви е добре да се работи в екип. Ако не от повече, то и двама души са достатъчни, за да може при проблем за единия другия да реагира и да се избегнат високостресови ситуации и наранявания.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (74 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.