Ремонти на покриви

Ондулинът представлява лек и изключително здрав материал, който е изработен от пресовани минерали и органични влакна при висока температура и налягане. По-добрите му изолационни качества да постигнати чрез покриване със смола. Всъщност, ондулинът не е нов материал, а е известен над 60 години.

Първоначално е използван от французите за ремонт на покриви. С течение на времето ондулинът става незаменима част от покривните ремонти и започва да се използва в редица държави. Едно от предимствата му е, че се монтира изключително лесно и бързо заради лекотата си, а монтажът му не изисква използването на специални машини и инструменти за рязане или закрепване. Рязането на материала може да стане с обикновен трион, а за закрепването му са необходими пирони и чук.

Можете също така да използвате различни видове скоби, които се предлагат на пазара и допълнително улесняват монтажа. Ондулинът е идеалния вариант за всички, на които предстои ремонт на покрив. Възможно е листовете ондулин да се поставят директно върху вече съществуващия покрив, без той да бъде премахван преди това. Материалът е лесен за поставяне, но крайният резултат е гарантирано отличен.

Размерите на един лист от този материал са 200 х 95 см, а теглото му е 6,3 кг. Дебелината на листа е 3 мм.

Метални керемиди

Металните керемиди са друг често използван материал при ремонт на покриви. Те се правят от алуминиево-цинкова, покрита с гранули от натурален камък. Това покритие предоставя добър декоративен вид на покрива, който наподобяващ обикновените керемиди.

Металните керемиди са предпочитан материал заради малкото си тегло – общата маса на керемидите, използвани за покриването на 1000 кв. м. е приблизително 700 кг.

Ниското тегло на материала има редица ползи: цената на покривното скеле намалява сериозно, както и транспортните разходи. Хората, които са използвали обикновена ламарина за покриване на покриви ще потвърдят неприятния звук по време на дъжд или други природни и климатични явления, но с металните керемиди няма да изпитвате подобни проблеми.

Металните керемиди са перфектно решения при покривни ремонти заради следните своите предимства:

– много ниско тегло на материала
– висока устойчивост на атмосферни влияние и природни явления – високи и ниски температури, слънце, сняг, дъжд, градушка, силен вятър
– лесен и бърз монтаж и закрепване
– произведени са от екологично чисти материали
– висока устойчивост на огън
– голяма якост и здравина, които могат да се сравняват със стомана
– предотвратяват течове
– не позволяват свличане на голяма маса сняг, натрупал се на покрива
– съставните компоненти на материала гарантират висока антикорозионна защита

Един лист от материала може да покрие почти половин квадратен метър (0,407 м2), а теглото му е едва 3,2 кг.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (37 votes)
The following two tabs change content below.
eSale.bg е рекламна агенция, изградена от професионалисти в областта на интернет маркетинга, PR и рекламата и като такава тя приветства всеки един нов рекламодател, търговец, афилиейт или уебмастър. Успехът на компанията е изцяло обвързан с успеха на нейните партньори и клиенти.