Ryanair все още мълчи за въведената такса ръчен багаж от Wizzair

Wizz Air samoletni bileti

По-рано през юли, нискобюджетният самолетен гигант Wizzair обяви, че за полетите по маршрут Англия-Полша ще иска пробна такса за качване на ръчен багаж в самолета. Официалните лица заявиха, че ако експериментът се окаже успешен и потокът от клиенти не намалее, това ще стане практика за всички полети на компанията. Решението предизвика сериозен отглас сред пътуващите и най-вече лоялни клиенти на фирмата. Много други авиокомпании побързаха да отговорят на действието с твърденията, че те не биха направили подобно нещо. Един от основните им конкуренти Ryanair, обаче, запазва мълчание.Ryanair по принцип е известна като компания, която предлага изключително изгодни оферти, но не се скъпи да взема пари от допълнителни такси. Според експерти, отказът й да даде коментар по въпроса се дължи най-вече на факта, че изчаква момента, в който от решението на Wizzair ще има ясни и конкретни резултати.

Има логика в тази догадка, тъй като Ryanair по принцип са известни с добре обмислените си и последователни действия. Компанията не е от онези, които прибързано ще приемат нещо, за да го отхвърлят след време. Дори и най-скандалните им и критикувани от публиката решения не са били отегляни. А самолетният превозач винаги е вземал това, което може, от клиентите си.

Дори и пътуващите да критикуват постъпката на Wizzair, в случай, че тя се окаже успешна, а това е малко вероятно, то Ryanair едва ли ще чакат дълго, за да направят същото.

В проведена наскоро анкета сред британските туристи стана ясно, че те искат по-пълните им спътници да плащат допълнителна сума, ако искат да пътуват с тях на самолета. Данни, които накараха авиокомпанията сериозно да се замисли дали да не въведе подобна такса, въпреки че вече кара клиентите си с наднормено тегло да си резервират по две седалки на борда, за да не пречат на спътниците си.

Какъвто и да е изходът от пробния ход на Wizzair, техните конкуренти със сигурност ще вземат възможно най-печелившото решение.

Източник (eftiniSamoletniBileti.net – Wizzair.com)

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (72 votes)
The following two tabs change content below.

Ivanov

Latest posts by Ivanov (see all)