Съвети, които ще ви помогнат да спрете влошаващото се акне

Съществуват естествени средства за премахването на акне, които са напълно безплатни:

Кубче лед

Ако откриете че започват да се развиват пъпки по лицето ви, вземете кубче лед и го втрийте нежно върху кожата си за около минута. След това го преместете върху другата пъпка, но не се задържайте за дълго време на едно място, защото ще изгорите кожата си. Ледът ще намали възпалението и новообразуващите се пъпки още на другата сутрин ще са изсъхнали.

Не стискайте пъпките

Изкушението е толкова голяма. „Как да не откъсна върха на тази пъпка или не, по-добре да изстискам черните точки…“ Тези мисли са минавали през главата на всеки, но така не можете да се отървете от поява на акне, а по – скоро ще си причините влошаване на положението. При стискането на пъпките има вероятност да разкъсате стената на фоликула, което ще задейства имунната ви система и тя ще накара своите защитни тела да започнат да се борят с бактериите, които се опитват да навлязат в тялото ни, като това ще причини разрушаване и на здравата кожа около пъпката. Резултатът е поява на белези, които могат да останат и за цял живот.

Сменяйте калъфката на възглавницата

Съществуват доказателства, че смяната на калъфките на възглавниците всяка вечер може да ви помогне в борбата против упоритото акне. Използвайте две възглавници и ги обръщайте от едната и от другата страна всяка вечер в продължение на 4 нощи. След това ги подменяйте.

Намалете приема на сол

Тази стъпка ще ви донесе много ползи, но що се отнася до акнето, солта съдържа йод който дразни стените на фоликула и предизвиква възпаление. Купете си дейодирана сол в случай, че не обичате безсолни ястия.

Кажете „Не“ на сиренето и млечните продукти

Млечните продукти от всякакъв тип са противопоказни за хората склонни към получаване на акне, но от всички тях сиренето е най-опасно. Не са открити точните причини за това, но съществуват противоречиви теории:

  • кравите са близали каменна сол, която е йодирана;
  • наличие на химикала „Карагенан“, който се използва при преработката на млякото;
  • хормоните, използвани при храненето на кравите;
  • добавките, използвани при производството на сиренето.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (86 votes)