Съвети за създаване на една по-спокойна атмосфера във вашият дом

Живеем във времена на силен стрес и безпокойството е едно от настроенията, които се е загнездило дълбоко в нашето подсъзнание. Можете да изхвърлите глождаещото ви безпокойство като оптимизирате обзавеждането и дизайна на вашият дом, така че да се чувствате спокойни в него. Да създадете един интериор, който излъчва спокойствие и действа релаксиращо и отпускащо след натоварения работен ден.

А как да го постигнете това? Ето и нашите съвети за един по-спокоен и релаксиращ дом.

Всички стаи са важни

Ако някои от стаите сте ги оставили недовършени, или сте ги декорирали колкото да не са голи, ще се усетите че затваряте вратите им всеки път, когато имате гости. А не е ли по-добре да ги декорирате красиво и модерно, така че вместо да ви е срам от тях, да ги излагате на показ на вашите гости. Може и да не го осъзнавате, но когато криете част от дома си от гостите, то вие самите се подлагате на стрес, който може лесно да избегнете.

Премахнете безпорядъка

Как се чувствате сутрин, когато бързате и не може да намерите ключовете или очилата си или телефона. Премахването на тези стресови ситуации е много лесно – просто трябва да си изградите навик да подреждате и всеки предмет да си знае мястото. И ще видите как с организирането на вещите си ще започвате денят с едно весело настроение, вместо с излишни нерви.

Изберете правилните цветове

Цветовете влияят върху психиката на човека. Изследвания са показали как цветовете не само влияят върху настроението, но и върху телесната температура. Все пак за всеки човек е различно но по принцип натуралните и меки цветове действат успокояващо. За да установите при вас кои цветове имат най голям ефект, просто започнете да обръщате внимание върху ефекта им, когато се намирате в различни помещения /в работата, на гости като сте и тн/ Така в един момент ще имате ясна представа за вашите цветове и е време да ги наложите във вашият дом.

Отървете се от лошите спомени

Често срещано е да пазите предмети и мебели, които ви навяват спомени за отминали времена и приятели. Но връщайки се назад във времето със сигурно ще се сещате и за неприятни неща. Така че премахнете тези предмети и мебели, които ви сещат за някакви лоши и неприятни преживявания от вашето минало. Оставете само тези вещи, които ви носят позитивизъм и енергия.

Повече статии и интересни материали за дизайна и обзавеждането на вашият дом може да намерите на kakdaobzaveda.com – порталът за интериорен дизайн и онзавеждане

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (95 votes)
The following two tabs change content below.