Съвети за добавяне на цвят във Вашия интериор

Няколко цветни правила които биха освежили Вашият дом.

Това може да го постигнете лесно с правилото „60-30-10“ на stiker.bg. Използват се три основни цвята които са разделени в проценти.

60% доминиращ цвят
30% вторичен цвят
10-% акцентиращ цвят

Подберете Вашата цветова схема. Това на пръв поглед изглежда трудно и сложно, но може да се улесни процеса с помощта на цветна карнетка. Ще приложа и нагледен пример с три основни цвята приложени според горе описаните проценти.

Как да се подберем допъпълнителният цвят?
Тук ще предложим няколко примера за допълнителни цветове: червено и зелено, синьо и жълто, лилаво и оранжево.  Цветовите схеми е желателно да се прилагат в по-формалните помещения на дома, например дневна или трапезарията.

Черното е важна част от декорацията с цветове!

Нека поясним защо добавянето на черен елемент е желателно да не се забравя. С добавянето му като например някоя черна кутия, лампа, рамка за картина или друг акцент – като стикер за декориране на стени – може да подобрите видимостта на  всички останали цветове в помещението.

[showmyads]

Природата е нагледен пример за подбора на цветове.

Приложете тъмните багри за подовата настилка (земя), средни – за стените (дървета и планини) и светлите – за тавана (небе).

Нека да не забравим и червеният цвят. Той си подхожда добре с почти всички цветови комбинации, но как да приложим череният цвят без да изглежда зле?

Stiker.bg ще ви предложи няколко решения как да се добави червен цвят във Вашия дом.

  1. Днешните дизайнери често прилагат ярко червено към интериора- възглавници или настилки за под.
  2. Модерният дизайн призовава всички видове червено – от първичните до класическите нюанси на червеното – бордо или кафяви оттенъци – например рамка на картина, някое произведение на изкуството или стикер за декориране на стена.
  3. Традиционния дизайн залага на неутралната палитра –изберете по-мек подход като червена лампа.
  4. Провинциалния дизайн залага на червеното с лилави нюанси, като цвета на ябълката – подходящи са червени аксесоари и тъкани.
FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (40 votes)
The following two tabs change content below.

g_ignatov