Съвети за по – ефективно използване на вашата GSM батерия

Батерия за GSM

Колко често зареждате своята GSM батерия?

Разбира се, при всеки е различно. Батерията на моят смартфон, например, се нуждае от зареждане всеки ден. В общество, където цените на енергията постоянно се покачват, а нуждата от свързване е все по – голяма, да знаете как да използвате ефективно GSM батерията си, е изключително важно.

Повечето смартфони използват литиево йонни (Li-ion) батерии. Те са достъпни и достатъчно мощни, за да захранят новите мобилни телефони, с техните безброй функции.

Но кои са факторите, които повлияват върху живота на една Li-ion батерия?

Зарядът на GSM батериите, постепенно намалява с ежедневната употреба. Проучване, проведено през 2010 г., доказа, че от първоначален капацитет от 88-94%, след 250 зареждания, мощността на батерията намалява до 73-84%.

Вътрешното съпротивление и саморазреждане е друг проблем на съвременните GSM батерии. ”Възрастта” на батерията не е нещо което можете лесно да контролирате (те могат да стоят на витрината на някой магазин или в самия телефон с месеци преди да бъдат купени). Точно за това, е важно да се научите да ги използвате ефективно и да удължите максимално живота им.

До скоро, бях убедена, че пълното изтощаване на заряда на батерията, от време на време, е най – добрия начин да удължа времето за работа. Това, обаче не е точно така. Напротив, редовното зареждане е най – добрия начин да осигурите дълъг живот на GSM батерията си.

Това не означава, че никога не трябва да изразходвате напълно заряда на батерията си. Добре е да го правите на всеки няколко месеца.

Друг фактор, който влияе върху живота на GSM батерия, е топлината. Изложена на висока температура, дори за кратко, батерията се изтощава по – бързо.

Има доста начини да удължите живота на вашата GSM батерия, за съжаление, това обикновено е за сметка на функционалността на смартфона.

Първо трябва да обърнете внимание на различните начини на свързване. Bluetooth, Wi-Fi, мобилния интернет и GPS навигацията, изразходват голямо количество заряд. За това, когато не ги използвате, е добре, тези функции да са изключени.

Почти всички мобилни платформи, вече имат приложения за управление работата на батерията. Повечето от тях, действат като ограничават трансфера на данни от мобилни интернет услуги. Все пак, основната функция на смартфоните са разговорите.

Има и много други трикове, които можете да използвате за да удължите живота на своята GSM батерия. Още информация по въпроса, можете да откриете тук!

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (91 votes)
The following two tabs change content below.