Счетоводни къщи София

Счетоводство София

Изборът на правилната счетоводна къща е истинско предизвикателство. На пазара има огромен брой на счетоводни къщи, които предлагат услуги на ниски цени. Те в най-голяма степен са неквалифицирани и за да спечелят клиенти занижават цените до минимум. Тяхното несъответно обслужване срива авторитета на счетоводителите и счетоводната професия като цяло и правят изборът на счетоводна къща, която да обслужва нашата компания още по-труден.При изборът на счетоводна къща винаги трябва да бъдем внимателни особено ако става въпрос за нова компания, която няма толкова опит в работа със счетоводство и счетоводни къщи защото особено напоследък се забелязват много злоупотреби.

Тези злоупотреби могат да сринат и авторитета и на самата компания и на нейните собственици и мениджъри, но и да я унищожат изцяло финансово и да направят нейното по-нататъшно съществуване невъзможно.

Само в счетоводни къщи София ще намерите най-професионалните и най-подходящо обучените счетоводител с висок морал и етика, които ще се погрижат за добрата работа на Вашата компания. Затова при изборът на счетоводна къща се доверете на счетоводни къщи София като най-добрата опция и бъдете внимателни за следните злоупотреби:

– Една от най-честите злоупотреби е злоупотребата с пълномощното, което в голям процент от случаите се оставя на счетоводната къща за да не представлява пред различни институции в държавата и общините – това най-често бива злоупотребено не в наша полза, а в наша вреда.

– Друга честа злоупотреба е с неоторизарно издаване на фактури – по този начин фирмата може изведнъж да натрупа огромни задължения към държавата или да се окаже е изплатила огромни суми за ДДС на държавата и остава неликвидна.

– Доста срещана злоупотреба на счетоводителите е и тази на неоторизирано прехвърляне на определени суми на близки до тях фирми или лица. Така на пример тази злоупотреба е доста срещана в края на годината когато се правят различна разплащания за финансово приключване и поради големият брой плащания те понякога остават неразкрити за определен период

Поради всичко горе изброено е необходимо повишено внимание на управителите и собствениците на компаниите и внимателен избор на счетоводна къща.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (68 votes)