Избор фирма за счетоводни услуги във Варна

Ако сте започнали бизнеса си отскоро във Варна и в момента сте в период на търсене на подходяща счетоводна къща в града или частен счетоводител сигурно Ви прави впечатление, че много от фирмите или частните лица, които извършват счетоводни услуги предлагат сериозни отстъпки от цената за първите 3-4 месеца.

Повечето хора си обясняват този подход от страна на счетоводните къщи с предлога, че по този начин се опитват да привлекат нови клиенти, което всъщност не е далеч от истината, но идеята на този тип „промоции” е съвсем друга и в следващите няколко реда ще се опитаме да Ви я обясним по възможно най-простия начин.

Първата причина, поради която се предлагат подобни оферти от страна на повечето счетоводни къщи, е факта, че голяма част от клиентите предпочитат да работят още от началото само с една фирма, която предлага счетоводни услуги във Варна и биха сменили счетоводителя си само при форсмажорни обстоятелства.

Втората причина поради, която счетоводителите предпочитат да работят с наскоро регистрирани фирми, е че на счетоводителя, който ще се занимава със счетоводното обслужване на фирмата ще му бъде далеч по-лесно да си организира документите и счетоводната отчетност от самото начало, без да му се налага да издира определени документи или книжа от предишния счетоводител и т.н.

Другият факт, който също не трябва да се пренебрегва е, че всеки счетоводител или счетоводна къща във Варна си има определени начини и правила на работа и при положение, че успее да вкара в действие тези процедури веднага, то несъмнено ще усетите, че производителността на работата ще се повиши многократно.

Все пак трябва да отчетем и факта, че не всички счетоводни кантори във Варна предлагат подобни отстъпки и промоции, което разбира се си има и своите аргументи, като например факта, че в началото на работа фирмите имат голям брой документи за оправяне, като например фактури за първоначални разходи като: снабдяване с машини за работа, стока и т.н. Тези разходи трябва да се осчетоводят по някакъв начин.

Поради тази причина, е добре, когато търсите счетоводна къща да разберете каква е нейната политика за работа спрямо ново регистрираните фирми.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (65 votes)
The following two tabs change content below.
Ангел Евтимов а.к.а. thunder_go