Севилското причастие от Артуро Перес – Реверте

Севилското причастие

Хората, които обичат да посвещават живота си на преоткриване на нови светове, кой от кой по-хубав, са онези, които не смогват да отелят поглед от страниците на една хубава книга. Всеки ден на пазара се появяват все нови и нови четива, грабващи читателя със своите живописни и завладяващи истории.

В страниците на „Севилското причастие“ не се разгръща една обикновена история. „Севилското причастие“ е книга, която искри от напрежение и увлича читателя с неповторимия чар на Севиля и пламенното вълшебство на Андалусия – поредният триумф на автора на „Деветата порта“.

В сърцето на Андалусия се намира стара църква, която за да осигури своята защита не престава да убива. Тайнствен хакер, незнайно как, успява да пробие уж непоклатимата защита на Ватикана и изпраща настоятелна молба, отправена директно към Светия отец на неговия личен компютър.

„Севилското причастие“ е книга, способна да разтърси всеки един свой читател, посредством невероятната история, съдържаща се в нейните страници. Историята ни довежда до полусрутената барокова църква, намираща се в центъра на Севиля. Според това, о което успяваме да се докоснем от написаното в страниците, тя трябва да бъде разрушена час по-скоро.

Двамата от най-яростните привърженици на унищожението са загинали при изключително странни обстоятелства. Все още не е ясно дали нещастни случаи са отнели техните животи или всичко е било предварително решено.

Отец Лоренсо Куарт е бил изпратен незабавно за да проучи случая. Той е привлекателен и добре изглеждащ свещеник от тайните служби на папската държава. След като отива на място в града, той бива въвлечен в сблъсъка между противниците и застъпниците на църквата.

„Севилското причастие“ е книга, способна да ви въвлече в неописуемо интересна история. Четейки страница по страница, вие ще сте в очакване за това, което предстои да се случи. Авторът на „Деветата порта“, Артуро Перес – Реверте е сътворил истински шедьовър, който се превръща в неизменна част от ежедневието на хората.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (54 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.