Как фирмите за смяна на щрангове в София мамят клиентите си

ВиК Щрангове

Едва ли е голяма новина това, че фирмите за смяна на щрангове в София и в останалите градове от страната понякога подвеждат клиентите си. Повечето хора до такава степен са свикнали да бъдат лъгани и мамени, че на практика да чуят подобно нещо ни най-малко не би предизвикало реакция на изненада. Макар че дейността на бизнеса все повече започва да се подчинява на най-различни правила, все пак много хора от бранша все още си позволяват да подвеждат своите клиенти. Какви обаче са най-често срещаните проблеми, с които се сблъскват клиентите на фирмите за подмяна на щрангове в София?

Подмяна на всички тръби

Щранговете се състоят от няколко отделни тръби. Една от тях е за топла вода, една е предназначена за студена вода и една, последна, служи за циркулация. На практика, напълно е възможно една от тръбите да се амортизира много преди останалите. Редица ВиК специалисти считат, че там, от където преминава горещата вода, вероятността за поява на полипи, запушвания и натрупване на варовик е много по-голяма.

Често срещана измама е от фирмата да поискат да сменят всички тръби само заради това, че една от тях не функционира както трябва. Това не е редно, защото на практика няма никакви пречки една от тръбите да се подмени без да се закачат останалите. По този начин обаче, от фирмите за подмяна на щрангове имат основание да вземат много по-голям хонорар, защото така работата, която извършват е много повече.

Подмяна на няколко етажа подред

Друга некоректна практика е това, че някои фирми искат да подменят щрангове на цял вход или на няколко поредни етажа, и то само защото на един от етажите е имало проблем със запушване. Това обаче не е редно, защото съвсем не означава, че на всички етажи има подобен проблем. Възможно е наистина проблемът да обхваща цялата сграда, но е също толкова вероятно и да е локално явление. Много е важно да работите с фирма, която ви дава гаранция, е няма да се случи така, че да бъдете подведени и да похарчите много повече.

Нереални течове

Понякога може да се случи конденз, който да изглежда като теч за собствениците. Въпреки това, в конкретният случай може да става дума само за конденз. Ако попаднете на фирма, която да не е съвсем коректна, можете да получите потвърждение, че нещо с тръбите наистина не е наред, след което да се пристъпи към подмяна. Ако се попаднали на по-малки мошеници, тогава може да пострадате само от подмяната на една тръба. Някои хора обаче не се спират до тук. Те могат да ви внушат, че всичко е за подмяна и да ви измъкнат още повече пари, които е можело да си спестите.

Как да се предпазим?

Разбира се, пълна гаранция никога не съществува. И все пак, можете да направите много. Така например, можете преди всичко да подберете фирмата внимателно. Изберете такава, която сте сигурни, че е коректна, например фирма, чиито услуги са ползвали ваши близки и приятели. Освен това, можете да ползвате услугите на фирма, за която знаете, че е отказала ремонт на хора, за които това не е било наистина нужно. Така ще знаете, че все пак майсторите са коректни и работят както трябва и когато трябва.

Както може би вече сте се досетили, най-много подобни измами стават в София. Причината е не друга, а големият брой участници на пазара и високата конкуренция. Вместо редовни клиенти обаче, в края на краищата некоректните фирми си създават лош имидж и реноме.

Имате нужда от надеждна фирма за смяна на щрангове? Търсите качество и бързо изпълнение, но и цена и гаранция за извършената работа? Потърсете Vik-Sofia.eu, за да си осигурите домашния комфорт, от които се нуждаете.

FacebookTwitterLinkedIn
3.8/5 - (60 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.