Слънчеви колектори – кажете край на високите сметки за ток

В тези времена на криза, когато всеки човек се стреми да намали разходите си. Най-много разходи всеки месец всеки от нас плаща за електричество и храна. Да, но за храна трудно биха се намалили разходите, все пак тя е жизненоважна за всеки от нас, докато разходите за електроенергия по-лесно биха се намалили.

Лесно можем да сведем до минимум консумираната енергия, за отоплението на топла за вода за бита и хигиените нужди. Сега ще споделя с вас как може да се случи това. Обществена тайна е, че за да се радвате на целогодишно топла вода ще са ви необходими слънчеви колектори. Благодарение на тях вече можете да кажете край на високите сметки. Научно доказано, че всяко семейство на ден изразходва над 80 литра вода, за да посрещне нормално своите нужди. Ето сега си представете и колко ли ток плащате всеки ден за затоплянето на тези литри вода.

С помощта на слънчевите колектори, вие можете да разполагате с гореща вода по всяка време на денонощието през цялата година. Как става това? Лесно е. Всъщност слънчевите колектори са нова и модерна технология, която работи изцяло на основата на слънчева енергия. Те не се нуждаят от ток, за да работят, нужно им е само слънце. И по-конкретно тези слънчеви системи абсорбират слънчевите лъчи, като ги трансформират в топлина, която загрява водата. За да бъдем по-конкретно ще кажем, че на пазара се предлагат основно два вида колектори с термосифон и „Heat pipe” технология.

Разбира се има и много други, но това са двата най-разпространени и предпочитани вида колектори. Своята отлична ефективност слънчевите панели дължат на двуслойни тръби с вакуум между тях, които поглъщат и преобразуват слънчевата радиация в топлина. Тези тръби са специални, като първи слой е изграден от специално боросиликатно стъкло, което е с голяма здравина и през него преминават до 98% от слънчевите лъчи, за да достигнат до втория слой. За разлика от първия, втория слой е по-тъмен и именно там се случва преобразуването на топлината.

И двата вида колектори с „Heat pipe” технология и с термосифон са с изключително висока ефективност, която и вие сами ще установите, след като сметките за ток драстично намалеят.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (19 votes)