Sony отрекоха слуховете за пускане на мобилни телефони с Windows Phone 8

В едни по-далечни времена помним как компанията Sony Ericsson произвеждаше висококачествени мобилни телефони , базирани на Windows Mobile. Имате ли спомени  за тези времена?

Сякаш останаха назад в миналото. Така ни се струва понеже в момента всички GSM апарати на Sony , които се търгуват на технологичните пазари, работят под управление на операционна система Android.

Преди няколко дни обаче в интернет пространството изтекоха прототипи с  Windows Phone 7, което веднага наведе на мисълта, че в бъдеще Sony имат намерения да работят съвместно със софтуерния гигант Microsoft.  Мнозина смятат, че тази новина може да се окаже вярна, имайки предвид, че технологичната компания произведа от години компютърни устройства с операционна система Windows. Изтеклите прототипи са явен индикатор, че Sony са отворени към диверсифициране на продуктовата линия Xperia, която е с Android, с алтернативни варианти, принадлежащи към други платформи.

[showmyads]

Изпълнителният директор на Sony Mobile, Кунимаса Сузуки опроверга слуховете и спекулациите като обяви на официална пресконференция, че компанията не планира да пуска на пазара никакви мобилни телефони с Windows Phone 8 за момента. „В настоящ план Sony смята да фокусират вниманието си само над създаване на устройства, които ще работят с Android. “

Освен, че изгубиха част от пазарния си дял в резултат на свирепата конкурентна борба с другите компании, които предлагат телефони, Sony Mobile отчитат и парични загуби. Поради това изпълнителният директор съобщи, че компанията ще предприеме стратегия по намаляване на общите разходи и пускане на нови модели мобилни телефони с надеждата да генерира колкото се може по-големи приходи от продажби.

След това изявление на Сузуки, бе получена пълна яснота по въпроса. Тези, които са се надявали да си купят телефон с Windows Phone 8 на същата марка като PlayStation, или Walkman MP3 плеъри с Windows Phone вместо с Android, ще останат разочаровани. Ако това може да бъде утешение за някои, последната серия Walkman MP3 аудио и видео плеъри с Android, които Sony пуснаха на пазара се радва на голям интерес от потребителите. Дали заради красивия дизайн или по-скоро кристално чистия звук и уникални цветове и богат набор от приложения са в основата на високите продажби.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (98 votes)