СПА Дизайн: Как да си направим СПА светилище у дома?

Вместо да похарчвате цяло състояние в местния СПА център, защо не помислите върху следните прости съвети на Спа Дизайн България за превръщането на собствената ви баня в място за баланс, лечение, освежаване и релаксация?

Не е толкова трудно: Всичко, което трябва да правите, е да вярвате на сетивата си. Изберете най-облекчаващите цветове, звуци, аромати и други и ще направите от вашата баня спа светилище, което ще бъде полезно за тялото и душата ви.

Успокояващият зеленикаво-син цвят е идеален цвят за банята. Небесносиньото също е прекрасен избор, защото помага за релаксацията. Зеленото лекува и съживява – с енергията на нов живот. А бялото, с чистотата и девствеността си, олицетворява неопетнеността в почти всяка култура.

Обърнете внимание на светлината, която влиза отвън, като поставите завеси, които се отварят достатъчно широко. Ако банята ви не е добре защитена от чужди погледи, опитайте с полузавеси, които да закриват само долната част от прозореца, така че от горната част да влиза естествена светлина.

Кърпите и завесите на душа също трябва да изглеждат отпускащи и естествени. Завесите от естествен памук или коноп са най-добрият избор, тъй като пластмасовите завеси за душ, направени от ПВЦ, изпускат съединения вредни за баланса на човешките хормони. Това е съвет, който ние в Спа Дизайн винаги следваме.

Малко звуци са толкова успокояващи, колкото падащата вода. Пълненето на вана и пуснатият душ звучат като водопад. Като спрете водата настъпва тишина, на която можете да се насладите или да си пуснете приятна и спокойна музика. Помнете, че най-важното е да успокоите и тялото, и съзнанието си.

В идеалната баня за релаксация и ревитализиране е важно да има аромат на свеж въздух, а не на химически коктейл от продукти за грижа за тялото. Ако ароматът би ви помогнал да се отпуснете, изберете естествени есенции от растения, нищо натрапливо.

Ако последвате съветите на Спа Дизайн ще си осигурите едно идеално място за релаксация у дома. Остава само да му се насладите и оцените подобаващо. Изсушавайте тялото си с мека кърпа, направена от висококачесвен 100% памук. Капнете няколко капки чисто етерично масло във ваната и почувствайте парата от горещата вода, преди да влезете в нея. Почувствайте водата и се насладете на докосването й с вашата кожа.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (47 votes)
The following two tabs change content below.