Спално бельо от бамбук

Какво представлява нашумяващото в САЩ бамбуково спално бельо и има ли то почва у нас?

Бамбуковото спално бельо се нарича още и органично. Други органични продукти произвеждащи се от бамбук са мъжки, дамски, детски и бебешки дрехи, кърпи, хавлии и аксесоари. Бамбуковите продукти са одобрени от Green America. Мотото на организацията е „Одобрено за хората и планетата“ и малко производители на продукти могат да се похвалят с техен сертификат.

Бързият растеж на бамбука (около метър за едно денонощие) го прави продукт изключително подходящ за отглеждане и опазване на околната среда.

Спалното бельо от бамбук се отличава с естествено хипоалергенно действие – то не дразни кожата и е препоръчително да се ползва за подобрение състоянието на хора страдащи от кожни екземи и заболявания, както и при чувствителна кожа. Бамбукът съдържа естествен агент наречен „бамбук кун“ – той не изисква използването на химикали при култивирането му.

Самото спално бельо от бамбук е практично. Вискозата от бамбук се е доказала като по-трайна и по-евтина от коприната и кашмира, също така може бързо и без ограничения да се почиства в перални машини и суши в сушилни машини.

Спалното бельо от бамбук е меко. Мекотата на калъфките, чаршафите и завивките от вискоза от бамбук е доказана както от потребителите, така и от научни изследвания.

Често срещано и също изключително качествено е спалното бельо от вискоза извлечена от бамбук и естествен памук. Целта е подобрят характеристиките на плата, т.к. добавянето на памук в изтъкаването прави характеристиките на плата по-добри.

Спалното бельо от бамбук е препочъчително за ползване в летни нощи. То притежава изключителна абсорбационна способност и ще спомогне за намаляването в пъти на влажността на чаршафа в следствие от изпотяване, също ще намали в пъти и неприятната миризма.

Тенденциите за процентът на потребление на спално бельо произведено от бамбук нарастват с всеки изминал ден. Той е подходящ за отглеждане и в някои части от нашата страна. Отглеждането на бамбук би спомогнало както за печалби от износа на бамбук, така и за увеличаване износа на спално бельо носещо марката на български производители.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (63 votes)
The following two tabs change content below.