Спортни бебешки колички – jogger

И така, след най-щастливото събитие трябва да влезете във форма и да възстановите сутрешното тичане, но трябва да вземете бебето си с Вас. Спортните бебешки колички, който специално са създадени за тичане (jogging strollers) могат да Ви помогнат в тази нелека задача.

Тези бебешки колички набират популярност през последните години а производителите постоянно изваждат нови модели което прави избора труден. Ето някой характеристики, които трябва да вземете под внимание

Големина на колелата

В света на бебешките колички размера винаги има значение. Истинската спортна количка е с три огромни гуми. Това я прави по-лесна за бутане защото големите колела се въртят по-бавно и изпитват по-малко съпротивление. Избора е обикновено между 12”, 16 и 20” размер. За да направите правилния избор е добре да знаете”
12” са за ходене по равни повърхности – например алеите в парка, затворени пространства.
16” са най-добри за спортно ходене и тичане на равнинни терени или лек офроуд – например да прекосите тревните площи в парка.

20”  и на горе са истинските колички за бягане на дълги дистанции и тежък офроуд терен

Алуминиеви или стоманени ?

Твърдо алуминиеви джанти. Стоманените са по-евтини, но и по-тежки и имат склонност към ръжда, особено  на „осолени места” – зимни пътища обработени с луга,  плажа близо до морето.

Предно колело – завиващо или стационарно

Повечето колички от този клас са със фиксирано предно колело. Това е идеално за тичане, защото е по стабилно и по лесно се пази равновесие и се поддържа посоката. Но ако използвате такава количка в мола например може да се окаже доста дискомфортно. За да завиете, ще трябва да я повдигнете на задните колела и да я преместите, което меко казано е неудобно. Производителите предлагат и „хибрид” – завиващо предно колело с възможност за застопоряване в една посока. Обикновено се монтира на колички с размер на гумите 12” или по-малък и въпреки, че колелото може да се застопори, малките гуми намаляват поведението на количката и възможностите и на неравен терен.  Хибрида е подходящ в случаите когато тичате от време на време и сте решили да използвате една количка. В България хибридите са много популярни, заради разбитите пътища и тротоари. Прекрасен пример за такива са бебешките колички Jane Slalom Pro, Trider и Bebe Confort High Trek. От истинските jogger-i може да погледнете TFK Joggster

5 точков предпазен колан
За този тип колички 5 точковия колан е задължителен. Предполага се, че се постигат по-високи скорости и често излизате по неравни терени.

Окачване.
В зависимост от това на какъв терен ще се използва количката, амортесьорите могат да се окажат добра опция. Ако просто планувате да се разхождате в парка или мола от тях няма особена полза.

 

 


FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (36 votes)
The following two tabs change content below.

Latest posts by LitUp (see all)