Тахикардия – една от най-обичайните сърдечни аритмии при младите

Докато сме млади, никой не се сеща за болестите които можем да си докараме с неправилният начин на живот, който водим днес. Повечето здравословни проблеми, които ще имаме в по-късен етап от живота ни е в пряка зависимост от това какво правим днес.

По-страшното е, че някой от болестите, които преди време са били типични само за възрастните вече се срещат и при младите. Един от тези проблеми са сърдечни аритмии. Те могат да са само едва доловимо прескачане на сърдечен удар или допълнителен удар в предсърдието, но могат и да са причина за смъртен случай. Ето защо трябва да се вземат мерки срещу този проблем.

Първата стъпка, която трябва да направят младите хора за да не получават сърдечни аритмии е да намалят консумацията на стимуланти като шоколад, кафе, кола и други енергийни напитки.

На второ място трябва да се промени начинът на живот, като се консумират повече плодове, зеленчуци, млечни продукти, храни с високо съдържание на фибри, както и пълнозърнести храни.

На трето място е избягването на конфликтни ситуации и търсене на по-голямо спокойствие. В случай, че вече имате сърдечни аритмии е добре да се консултирате с личният си лекар или с кардиолог, които да ви насочат към подходящото лечение.

Какво е синусова тахикардия?

Това е една от основните видове сърдечни аритмии ускорен сърдечен ритъм, където честотата е най-малко 100 удара в минута.

Какво предизвика този тип тахикардия?

Тя може да се появя без конкретна причина, но може да започне и след една от следващите причини:

  • Инфаркт на миокарда засягащ едната или двете вентрикули (камери)
  • Вродени дефекти на сърцето като тетралогия на Фало или синдром на дългите QT вълни
  • Кардиомиопатия, включително: исхемична, разширена или хипертрофична кардиомиопатия
  • Миокардит (възпаление на сърдечният мускул)
  • Клапанна болест на сърцето, пролапс на митралната клапа.
  • Аритмогенна дисплазия на дястата камера – често се среща при младите хора и води до внезапни силни аритмии и смърт.
  • Хипокалиемия (ниско ниво на калий в кръвта), хипомагнезиемия (на магнезий), хиперкалиемия (високо ниво на калий в кръвта), ацидоза (нарушен баланс на киселинността на тялото). Хипокалиемията и хипомагнезиемията могат да се проявят при пациенти, които приемат диуритични лекарства.
FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (70 votes)