Тайната на добрия вкус на електронната цигара

електронна цигара

Тайната е в най голямата си част в качествената течност, всичко друго като добър изпарител (също много важен фактор) и мощна батерия са помощни средства с които осъществяваме изпаряването. Но да се концентрираме в момента върху качествата на изпарителя.Първото и най важно нещо е нагревателя – трябва да е с достатъчна мощност за да нагрее просмукания фитил и да има изпаряване. Не се притеснявайте от факта, че използвате нагревател с по ниско съпротивление от приетото за стандартно – 2,6 – 2,8 ома. Ако фитила или друг преносен елемент на течността е достатъчно добър да достави силен приток на никотинова течност към нагревателя то тогава няма проблем защото добре напоения фитил се явява охладител за нагревателя. Тоест накратко – конструкцията: плътно навит нагревател върху добре намокрен фитил ви дава възможност да увеличите мощността на изпарителя и да получите много пушек.

Фитила е второто важно нещо:  Направен е от стъклотъкан (Wicks Glass Fibre) която осъществява добър пренос на течност (лесно се просмуква) и от друга страна издържа на висока температура – 1000 градуса по Целзий .

За по напредналите е. пушачи мога да препоръчам силикатно въже (Silica Rope) заради по голямата здравина и по високата температура, на която издържа – 1500 градуса Целзий. Което е малко безсмислено понеже температурата на която става изпаряването е около 200о С. Качествата на фитила са степента на капилярност (просмукване)

Което ни води към третия важен фактор: Температурата !  … на трето, но много важно да не кажа най важното е температурата на която изпарявате ! Ако температурата е ниска – изпаряване няма или е много слабо, ако тя е висока – тоест нагревателя стига до момент на зачервяване тогава вкусът рязко се променя към лошо (често наричан от колегите – изгорели копита) освен по бързото натрупване на „шлака“ върху нагревателя и неговото бързо изхвърляне високата температурата създава и неприятни лютиви вкусови усещания.

Целия приятен аромат на любимата ви никотинова течност се губи. На колкото по ниска температура успеете да осъществите достатъчно изпаряване за да ви хареса обилния пушек – толкова по добре !

Един добър изпарител който може да ви даде голямо удоволствие при пушенето е катромайзера Х6 . Можете да го намерите в магазина „Smoking Maniac“

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (89 votes)