Топлоизолация и саниране в София

При избор на топлоизолация, било тя вътрешна или външна топлоизолация, трябва да се предвидят съответните специфики на помещението, на което ще правим топлоизолация. Саниране и топлоизолация в София се предлагат от множество фирми, но най-важното е да откриете истински експерти в поставянето на топлоизолация, а така да гарантирате максимален ефект.

При топлоизолация на панелни жилища са характерни няколко основни елемента, които е добре да се вземат предвид. Отоплението в панелни жилища е често непостоянно, а дори ако е постоянно част от апартаментите в сградата не се отопляват. Заварената дограма в панелните жилища е един от основните причинители на загубата на енергия, като имайте предвид, че самите панели, от които са изградени панелните жилища са лош топлоизолатор, а от там следва и факта, че най-честите клиенти на специалистите по топлоизолация са именно собственици панелни апартаменти.

Често, за да се гарантира цялостното реновиране на един апартамент е нужно освен топлоизолация да се извърши и процедура по саниране на панелни апартаменти, която повишава енергийната ефективност на едно жилище в границите между 40 и 70 процента. Най-голям ефект при топлоизолация на панелни апартаменти се постига при топлоизолиране на крайни апартаменти или с други думи, такива, които са на калкан или поне тези стени от тях, който са външни и без прозорци.

След топлоизолация на тези крайни стени е възможно да намалите разходите си за отопление на тези стени до 80% (това няма как да важи за всички стени на апартамента). Освен повишаването на енергийната ефективност на вашия панелен апартамент, процедурите по топлоизолация и саниране ще ви помогнат значително да удължите живота на самия панел, от който е изграден вашия блок, защото го предпазва от неблагоприятните външни атмосферни влияния.

Конденза е още един проблем, който ще бъде решен благодарение на качествената топлоизолация и саниране на вашия панелен апартамент.

Някой от нещата, от които ще можете да се възползвате са:

  • Значително подобрения в термичния режим на стената, благодарение на изместената точка на замръзване
  • Редуцирате разходите за отопление на външна стена след топлоизолация от порядъка на 80%, като за целия апартамент това число може да достигне около 70%
  • Отървавате се от неприятния конденз, който ви мъчи от години и е основен причинител за появата на мухъл и плесен, а от там и на най-различни респираторни заболявания
  • Уютът в следствие процесите по топлоизолация и саниране се повишава значително, предоставяйки комфорт за цялото ви семейство.
FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (81 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.