Цветни лещи за тъмни очи

Често хората с тъмен цвят на очите, избрали да ползват цветни лещи, се чудят, какъв цвят лещи биха били най-подходящи за тях. Първото което е необходимо да знаете за цветните лещи е че те могат да бъдат както с медицинско предназначение, така и с козметична цел. Хора с асигматизъм или други състояния на погледа е необходимо да се обърнат първо към компетентно медицинско лице, за да установят дали лещите като цяло са подходящ вариант за тях.

В миналото хората с тъмен цвят на окото страдаха от липсата на избор на цветни лещи, но с напредъка на технологиите това се промени и вие можете да намерите голямо разнообразие от лещи подходящи за вас.
Вече можете да промените цвета на очите незабавно от синьо към кафяво или от кафяво до зелено и това се превръща в право на ваш личен избор.
И така, все пак кои са най-подходящите лещи за тъмни очи?

За да промените цвета на окото от тъмен към по-светъл нюанс е необходимо да използвате покривни искрящи лещи. Този тип лещи са проектирани да филтрират светлината и цвета на вашето око, така че показвания цвят да бъде този който сте избрали. През повърхността на лещата прозират само леки нюанси от натуралния ви цвят с цел придаване на естествен вид.

Хората с тъмни очи трябва да избягват прозрачните модели лещи, наричани още подобрители. Този тип лещи са предназначени да добавят нюанси към цвета на окото, което във вашия случай няма да се забелязва.
За максимален ефект можете да се насочите към светли цветове лещи – сини, сиви, зелени. Лично аз препоръчвам сини искрящи лещи, като максимално сполучлива алтернатива за хората с тъмни очи. Следвайки тенденциите в последните години зеления цвят е доста актуален и варианта да се спрете към зелени искрящи лещи също е доста сполучлив.

Каквото и да си мислите в никакъв случай не пропускайте и възможността да изберете парти лещи. Те могат да направят очите ви да изглеждат повече от внушителни и зашеметяващо. Насочете възможностите на цветните лещи към вашите лични предпочитания и не забравяйте да се забавлявате, докато сте с тях.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (50 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.