Вашият наръчник за хостинг услугата колокация

Повечето хора, имащи уеб сайт ще започнат със споделен хостинг, тъй като предлага най-добрия от гледна точка на цена и ефективен метод за хостване на вашия сайт. Все пак, когато вашият онлайн проект надхвърли ресурсите на вашия споделен хостинг, вероятно бихте се заинтересували от dedicated сървърите или колокацията, която предлага много повече гъвкавост.

Какво представлява хостинг услугата колокация?

Колокирането ви позволява да изберете и да поддържате ваш собствен хардуер вътре в някой data център. Докато вие сте отговорни за поддръжката на сървъра, хостинг компанията ще се погрижи за неговата непрекъсната свързаност с интернет. Ако имате нужда от силно персонализиран сървър за вашия уеб сайт, то колокацията обикновено е най-добрият и най-евтин за да постигнете тази цел.

Dedicated хостинг

Dedicated хостингът е подобен на колокацията, но същевременно различен в една ключова област. С dedicated сървър вие го наемате от хостинг компания, докато при колокирането вие сте собственик на сървъра. Dedicated хостинга означава, че не бива да се тревижите за поддръжката на самия сървър. И все пак, услугата колокация е далеч по-гъвкава.

Ползи от колокирането като услуга

Много организации започват да осъзнават многото ползи от колокацията като услуга, включително спестяването на пари. Размерът на data центъра говори много и за възможностите на компаниите да инвестират в много надеждни връзки с Интернет, back up ресурси, включително дизелови генератори, които поддържат оборудването при проблеми в електрическата мрежа.

Чрез колокирането хост компаниите могат да намалят мрежовия трафик по вътрешната фирмена мрежа. Наличието на повече свободен трафик за използване означава, че уеб сайтът ви ще зарежда възможно по-бързо.

Все пак има и някои недостатъци. Ще ви се налага да пътувате до data центъра за да извършвате периодична поддръжка или да отстранявате хардуерни проблеми.

Избор на план за колокация

Ако се интересувате от колокирането като хостинг услуга, трябва да изберете най-подходящия пакет за вашия бизнес. Има някои особености, за които трябва да внимавате при покупката на колокация в data център.

Заключващи се клетки – тъй като хардуерът е ваша собственост, от първостепенно значение е да бъде съхранен. Така че, потърсете data център, в който има осигурени заключващи се клетки, които да защитават сървъра ви и да позволяват само на вас достъп до него.

Защита от пожар – датчици за пушек трябва да бъдат инсталирани на различни места в помещенията със сървърното оборудване. В това число огледайте се и за противопожарни врати, които в случай на проблем могат да изолират пожара и да ограничат щетите.

Климатик – data центровете съдържат голямо количество сървъри, които генерират голямо количество топлина. Важно е хостинг компанията да разполага със съвременна климатична система, която да държи температурите под контрол. Високите температури могат да предизвикат сривове или нестабилност при работата на компютърния хардуер.

Захранване – ако има проблем с електричеството сървърът ви може да претърпи срив и съответно сайтът ви да не бъде видим в мрежата. Data центровете разрешават този проблем чрез използването на UPS и допълнителни генератори.

Сървър мониторинг – повечето data центрове предлагат ъптайм гаранция.

Цена – трябва да се уверите, че разбирате всички цени свързани с хостинг услугата колокация. На пазара има разнообразие от цени базирано на различните типове сървъри.

Ако искате да се възползвате от услугите по колокация на сървъри от ICN, то ето и един ПОСТОЯНЕН промокод, който да ви свали цената с 10%10IDEAMAX.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (82 votes)
The following two tabs change content below.